Ο Φλορεντίνο Περέζ, ο εγκέφαλος πίσω από την Super League

Πρέπει να μιλήσουμε για τον εγκέφαλο που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ. Ο Πρόεδρος Φλορεντίνο Περέζ.

Κάποιος θα πίστευε ότι μετά από όλη την επιτυχία που πήρε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Florentino Perez τελικά θα επιβραδύνει τη δημιουργία νέων ιδεών. Ωστόσο, το magnum opus αυτού του ανθρώπου μόλις ξεκίνησε. Η Ευρωπαϊκή Super League θα προεδρεύει ο σημερινός πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό είναι ένα έργο που δημιουργεί τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία μαζί με τους ιδιοκτήτες όλων των άλλων ισχυρών συλλόγων στην Ευρώπη. Ποιο είναι το κύριο σχέδιο πίσω από αυτή την Super League; Για να εξαλείψουμε ουσιαστικά τις ομοσπονδίες που κυβερνούσαν αυτές τις λέσχες για δεκαετίες.

Perez γρήγορα κατάλαβε ότι αυτά τα 15 δυνητικά ιδρυτικά κλαμπ έχουν πολύ περισσότερη δύναμη από ό, τι τόσο η FIFA όσο και η UEFA. Μεγάλο μέρος των εσόδων από τις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις που δημιούργησαν αυτές οι λέσχες δεν πήγαιναν απευθείας σε αυτές, πράγμα που αποτελεί σημαντικό σημείο διένεξης και για τις δύο πλευρές. Florentino σκέφτεται πάντα για το κέρδος ή τις επιχειρήσεις, αλλά επίσης πιστεύει ότι κάνει υποστηρικτές μια υπηρεσία. Κατά την άποψή του, το ποδόσφαιρο θα εξελιχθεί σε υψηλότερο επίπεδο από ποτέ με τη δημιουργία αυτής της Super League.

Μπορεί ο Φλορεντίνο να κάνει ειρήνη με τη FIFA και την UEFA;

Ο λόγος που ο Florentino Perez αποφάσισε να προχωρήσει με αυτή την ανακοίνωση είναι πολύ απλός. Το μόνο που ήθελε ήταν η FIFA και η UEFA να διαπραγματευτούν για ένα καλύτερο σύστημα. Αυτή η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ δεν αποκλείει ιστορικούς συλλόγους που δεν θεωρούνται μέλη αυτής της ελίτ. Αλλά θέλει επίσης να αναζητήσει άλλες επιλογές για να συνεργαστούν όλοι. Αν αυτό λειτουργήσει όπως ήθελε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, θα δημιουργήσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά τουρνουά στην ιστορία του αθλητισμού.

Αλλά αυτό μπορεί επίσης να γίνει ένα δίκοπο σπαθί μέσα σε λίγους μήνες. Πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουν η FIFA και η UEFA σε αυτές τις αποφάσεις και αν είναι πρόθυμοι να καθίσουν με τον Perez προκειμένου να διαπραγματευτούν. Μην ξεγελιέστε για τις αληθινές προθέσεις πίσω από αυτό από τον Φλορεντίνο. Το μόνο που ήθελε ήταν να χαστουκίσει και τις δύο ομοσπονδίες στο πρόσωπο με τη δύναμή του και τη δύναμη όλων αυτών των κλαμπ. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι πολλά από αυτά τα ιδρύματα ελέγχονται από χώρες και ολιγάρχες.