Ο Φλορεντίνο Περέζ εξηγεί πώς κατέρρευσε το όνειρο Μπαπάπ-Ρεάλ Μαδρίτης

Η διεθνής Γαλλία απέρριψε μια κίνηση προς την ισπανική πρωτεύουσα τον περασμένο μήνα υπέρ της υπογραφής νέας σύμβασης στην PSG.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Περέζ ανέφερε ότι η πολιτική και οικονομική πίεση επηρέασε την απόφαση του Kylian Mbappe να παραμείνει στο Παρί Σεν Ζερμέν.

Ως αποτέλεσμα, ο Περέζ αισθάνεται ότι ο παίκτης δεν είναι πλέον το ίδιο άτομο που προσπάθησε να υπογράψει για πρώτη φορά — ή όπως πολύ εύγλωττα το θέτει, «Αυτός ο Mbappe δεν είναι ο Mbappe μου».

Ο 23χρονος επιτιθέμενος απέρριψε μια κίνηση προς τους Ισπανούς και Ευρωπαίους πρωταθλητές τον περασμένο μήνα. Αντ’ αυτού, κατέθεσε ένα νέο επικερδές τριετές συμβόλαιο στην PSG.

Ο Περέζ μοιράζεται την δική του πλευρά της ιστορίας

Μιλώντας για το δημοφιλές ισπανικό αθλητικό σόου «El Chiringuito» το βράδυ της Τετάρτης, ο Perez μοιράστηκε τις απόψεις του για το παρατεταμένο έπος Mbappe που ανέμενε ευρέως να πάρει το δρόμο της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Το όνειρό του ήταν να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, θέλαμε να το κάνουμε τον περασμένο Αύγουστο και [η PSG] δεν τον άφησαν να φύγει, έλεγε συνέχεια ότι ήθελε να παίξει για τη Μαδρίτη και περίπου 15 ημέρες πριν αλλάξει η κατάσταση», είπε ο Ισπανός.

«Η [PSG] του πρόσφερε πρακτικά όχι μόνο να είναι ο αρχηγός της ομάδας, αλλά και η διοίκηση. Σε εκείνο το σημείο είδαμε ότι δεν ήταν η ίδια που θέλαμε να υπογράψουμε. Άλλαξε τα όνειρά του λόγω της πίεσης.

«Εάν ένα παιδί κληθεί από τον πρόεδρο μιας χώρας [Εμμανουήλ Μακρόν], φυσικά, αυτό θα το επηρεάσει. Αυτό που δεν βγάζει νόημα είναι ότι το έκανε καθόλου — τον επηρέασε πολύ. Αλλά θα μπορούσε να τα καταφέρει στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και ο Ζινεντίν Ζιντάν, και να εξακολουθήσει να αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για τη χώρα του».

Ο Περέζ πρόσθεσε: «Η πολιτική, συν τα χρήματα και η προσφορά ηγεσίας τον έκαναν να αλλάξει γνώμη. Είχε μια δύσκολη στιγμή. Όταν πανικοβάλλεσαι, προσπαθείς να ξεφύγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς, το καταλαβαίνω αυτό».

Είναι κλειστή η πόρτα της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Mπάπι;

Παρά την αίσθηση ότι ο Mbappe έχει γίνει ένας διαφορετικός άνθρωπος, ο Περέζ αρνήθηκε να αποκλείσει άλλη μια απόπειρα υπογραφής του επιθετικού το 2025 — όταν λήξει το νέο του συμβόλαιο PSG.

«Δεν υπάρχει κανείς στη Ρεάλ Μαδρίτης πάνω από το σύλλογο», δήλωσε ο πρόεδρος. «Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Μπορεί να κερδίσει περισσότερα από άλλους, αλλά είναι συλλογικό άθλημα και έχουμε κάποιες αξίες και αρχές που δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε».

Perez συνέχισε: «Ποτέ δεν είπα ότι τελείωσε για πάντα μεταξύ Kylian Mbappe και Ρεάλ Μαδρίτης. Πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε τρία χρόνια.

«Αυτή η Mπάπι δεν είναι η Μπαπ που ήθελα. Αλλά αν αλλάξει… η ζωή μπορεί να πάρει χίλιες στροφές. Νομίζω ότι τον μπέρδεψαν και είναι πολύ νέος. Εύχομαι το καλύτερο γι’ αυτόν και δεν θέλω τίποτα κακό γι’ αυτόν — απλά πιστεύω στο όνειρο».