Ο υπερασπιστής της Τσέλσι ζήτησε να φύγει από την Έβερτον, ο Μπενίτεζ επιβεβαιώνει

Ο Λούκας Ντιν έχει χάσει την εύνοια του Έβερτον, με την Τσέλσι να κοιτάζει μια κίνηση του Ιανουαρίου για τον υπερασπιστή.

Η Τσέλσι είδε το αριστερό πίσω μέρος του Μπεν Τσίλγουελ, υπέστη εγχείρηση την περασμένη εβδομάδα. Ο διεθνής της Αγγλίας θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει την αποκατάστασή του.

Οι Μπλουζ ελπίζουν να βρουν αντικαταστάτη του Τσίλγουελ στο παράθυρο μεταφοράς του Ιανουαρίου. Η Λάιον απέρριψε το αίτημα της Λέσχης του Λονδίνου να φέρει πίσω τον Έμερσον Παλμιέρι από το ξόρκι του δανείου του. Ωστόσο, αρκετές πηγές έχουν συνδέσει την Τσέλσι με μια κίνηση για τον Λούκας Ντιγκν της Έβερτον.

Μιλώντας πριν από τον επερχόμενο αγώνα της Έβερτον εναντίον του Χαλ Σίτυ, ο Ραφαέλ Μπενίτεζ επιβεβαίωσε το αίτημα του Ντιν να φύγει από το Γκούντισον Παρκ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Μπενίτεζ αναφέρθηκε σε αυτό το Tweet από τον θρύλο της Έβερτον Πίτερ Ριντ.

Είπε (μέσω Daily Mail): «Νομίζω ότι ήταν πολύ σαφές,

«Θέλω να θέσω το ερώτημα σε κάθε οπαδό και πρώην παίκτες — τι θα κάνει και θα πει ο Peter Reid όταν ένας παίκτης λέει ότι δεν θέλει να είναι εκεί. Είναι εκεί, απλό.

«Ένα ζευγάρι των συζητήσεων με (Digne), μου είπε τι σκέφτηκε. Τι περιμένεις να κάνει ο μάνατζερ όταν ο παίκτης σκέφτεται να φύγει; Θα το πω και πάλι: οι οπαδοί, πρώην παίκτες. Τι θα πει ο Peter Reid αν ένας παίκτης πάει στο διευθυντή και πει ότι δεν θέλει να είναι εδώ;

«Χρειαζόμαστε παίκτες που θέλουν να βρίσκονται εδώ. Μιλώντας για μεμονωμένα στατιστικά όταν η ομάδα τερμάτισε τη 10η [περσινή σεζόν], δεν σημαίνει τίποτα για μένα. Θέλω μια νίκης νοοτροπία, φιλοδοξία, θα πάρει κάποιο χρόνο.»

Η Digne δεν έχει παίξει για τους Toffees από την ήττα τους στο σπίτι με 4-1 εναντίον του Λίβερπουλ την 1η Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν προσφορές για τον υπερασπιστή της Έβερτον, ο Benitez απάντησε:

«Θα ήθελα να υπογράψω [Έρλινγκ] Haaland και [Kylian] Mbappe, αλλά θα χρειαστείτε δέσμευση. Δεν έχουμε ακόμα δέσμευση», είπε.

«Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι να δίνω προτεραιότητα σε όσους δεν ενδιαφέρονται. Θέλουμε να αναπτυχθούμε και να βελτιώσουμε ή απλά να διαχειριστούμε εγώ;»