Ο Τουχέλ στέλνει μήνυμα στον Λουκάκου μετά από θλιβερό στατιστικό

Η υπογραφή των Blues κατέγραψε μόλις επτά πινελιές της μπάλας στην νίκη 1-0 επί του Crystal Palace το Σάββατο.

Ο διευθυντής της Τσέλσι Τόμας Τουσέλ έχει προτείνει ότι ο Ρομέλου Λουκάκου — όχι η τακτική — ευθύνεται για τη δική του απόδοση εναντίον του Κρίσταλ Πάλας.

Ο Βέλγος επιθετικός είχε μόλις επτά πινελιές της μπάλας στο Selhurst Park σε μια σχεδόν ανώνυμη επίδειξη από έναν αγώνα όπου είχε λιμοκτονήσει από την υπηρεσία, ξοδεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της — αν αυτό — τρέφοντας αποκόμματα.

Ο Lukaku είχε μόλις δύο πινελιές της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, με ένα να προέρχεται από φάουλ. Βελτιώθηκε ελαφρώς μετά το διάλειμμα, αν και με μόλις πέντε πινελιές αντί αυτού, καθώς ο Τούσελ έπαιξε ένα σχήμα 4-1-4-1 — παρατώντας τη συνηθισμένη πλάτη του τρία.

Ωστόσο, το γκολ του Χακίμ Ζίγιετς ήταν αρκετό για να σφραγίσει την Τσέλσι νίκη 1-0.

Τι πήγε στραβά με τον Λουκάκου;

Ερωτηθείς από τον BeIn SPORTS για την απόδοση του Lukaku, και αν η τακτική του είχε κάποια σχέση με αυτό, ο Tuchel απάντησε: «Όχι. Όχι, δεν έχει να κάνει με το σύστημα.»

«Είναι αυτό που είναι», συνέχισε ο διευθυντής. «Αλλά είναι γι ‘αυτόν καμία αλλαγή του συστήματος, επειδή είναι η ίδια επιθετική δομή.

«Πάντα επιτιθέμεθα σε 4-1, είναι μόνο για τη συσσώρευση. Μερικές φορές συσσωρεύουμε σε ένα 3-2 και μερικές φορές σε ένα 4-1. Γι’ αυτόν, δεν άλλαξε τίποτα.»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα για τον Lukaku, ο Τούσελ πρόσθεσε: «Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν έχω μια καλή απάντηση για την ερώτησή σας, δεν ξέρω.

«Προφανώς, δεν συμμετείχε και δεν μπορούσε να κάνει ένα σημείο σήμερα. Δεν είμαι σίγουρος αν λέει τόσα πολλά για μας γενικά.»

Ο Λουκάκου θα ελπίζει για καλύτερο την Τρίτη, όταν η Τσέλσι καλωσόρισε τη Λιλ στο Στάμφορντ Μπριτζ για το πρώτο σκέλος του Τσάμπιονς Λιγκ τελευταία 16 ισοπαλία.