Ο Τουσέλ επιβεβαιώνει ότι η Τσέλσι προσπάθησε να υπογράψει τον Κουνέ.

Το αφεντικό Blues επιβεβαίωσε προσπάθειες να υπογράψει Sevilla υπερασπιστής Jules Kounde πριν κλείσει το παράθυρο μεταφοράς το καλοκαίρι.

Ο Thomas Tucel αποκάλυψε ότι η Chelsea έκανε μια «πολύ, πολύ καθυστερημένη «απόπειρα να υπογράψει τον Jules Kounde από τη Σεβίλλη.

Ο 22χρονος υπερασπιστής έγινε προτεραιότητα για την Τσέλσι μετά την επιστροφή του Ρομέλου Λουκάκου. Ο Τουσέλ ένιωθε ότι ο Κούντε τάισε το νομοσχέδιο ως ο δεξιόστροφος υπερασπιστής που ήθελε. Οι συνομιλίες με τη Σεβίλλη, ωστόσο, έληξαν σε μια ανεπιτυχή σημείωση, αν και οι Blues υπέγραξαν ένα άλλο αστέρι La Liga στο Σαούλ Niguez από την Ατλέτικο Μαδρίτης με δανεικό τρόπο.

«Ήταν σαφές ότι προσπαθήσαμε για τον Kounde και τον Saul και ήταν πολύ, πολύ αργά αλλά ήταν ένα πολύ, πολύ ομαλό παράθυρο μεταφοράς επειδή είχα πλήρη συγκέντρωση στην εκπαίδευση και στην ομάδα μου», δήλωσε ο Tucel σύμφωνα με το Goal.

«Το ποσό της υποστήριξης του [τεχνικού συμβούλου και του συμβούλου επιδόσεων] Petr Cech ως συνδέσμου, και μαζί με τη Μαρίνα [Granovskaia, διευθυντής Chelsea], ήταν φανταστικό, έτσι ήταν αρκετά χαλαρό με ένα καλό αποτέλεσμα, διότι στο τέλος, ήταν δυνατό να προστεθεί ο Saul στην ομάδα, η οποία ήταν μια βασική θέση για εμάς να έχουμε περισσότερα εναλλακτικές λύσεις και να μην ασκήσει όλη την πίεση στους ώμους των τριών παιδιών».

«Έτσι υπάρχει πολύς ανταγωνισμός τώρα και είναι δουλειά μου να είμαι καλός συντονιστής.»

Πώς κατέρρευσε η συμφωνία με τον Κούντε;

Μετά την αρχική επαφή νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, η Τσέλσι συνέχισε τις συνομιλίες με τη Σεβίλλη μετά την υπογραφή νέου φόργουντ στο Λουκάκου.

Οι δύο σύλλογοι, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία. Η Σεβίλλη απέρριψε την αρχική προσφορά της Chelsea, με σκοπό να πάρει το πλήρες ποσό της ρήτρας αποδέσμευσης 80 εκατομμυρίων ευρώ του Kounde. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, Monchi, επιβεβαίωσε ότι έστειλαν αντιπροσφορά στους Blues, αλλά δεν είχε νέα πριν κλείσει το παράθυρο μεταφοράς.

Ο διευθυντής της Σεβίλλης Julen Lopetegui δήλωσε επίσης ότι η Τσέλσι απέτυχε να ταιριάζει με την αποτίμηση του συλλόγου του Kounde.

Η πλευρά του Tucel θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει το ενδιαφέρον τους για τη διεθνή Γαλλία τον Ιανουάριο ή ίσως να αναζητήσει εναλλακτικό αμυντικό.