Ο Τουσέλ εξηγεί γιατί άλλαξε τη θέση του Κάλουμ Χάντσον Οντόι

Το αφεντικό της Τσέλσι Τόμας Τούσελ εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ο Κάλουμ Χάντσον-Οντόι ανέλαβε νέα θέση στην Τσέλσι.

Ο Τόμας Τούσελ λέει ότι είχε ήδη φανταστεί τον Κάλουμ Χάντσον-Οντόι σαν ένα φτερό ακόμα και πριν το πρώτο του παιχνίδι ως αφεντικό της Τσέλσι.

Πολλοί έμειναν ξύνοντας τα κεφάλια τους όταν ο Γερμανός διευθυντής ανέπτυξε τον νεαρό στη δεξιά πλευρά ενός σχηματισμού 3-4-2-1 για το σχηματισμό του.

Είδε το Χάντσον-Οντόι να χαρακτηριστεί ως δεξί φτερό. Ο 20χρονος έχει αναπτυχθεί σε αυτή τη θέση για τους δύο τελευταίους αγώνες των Μπλουζ εναντίον των Γουλβς και Μπέρνλι.

Καλέστε το ή τύχη ή τακτικής ιδιοφυΐα, ο διακόπτης έχει αποδειχθεί ότι είναι εμπνευσμένος.

Και στα δύο παιχνίδια του Thomas Tucel στο Chelsea μέχρι στιγμής, ο Hudson-Odoi ήταν ο καλύτερος Blues παίκτης στο γήπεδο. Για τη νίκη των Blues εναντίον του Burnley, ήταν ο μόνος παίκτης που έμοιαζε με απειλή εκ των προτέρων και ονομάστηκε άνθρωπος του αγώνα από τους οπαδούς.

Ο νεαρός έχει αποκτήσει έναν βαθύτερο ρόλο και έχει εντυπωσιαστεί με την άμεση πρόθεσή του για επίθεση και την προθυμία να επιστρέψει στην αμυντική πλευρά.

Ο Thomas Tusel έχει πλέον εξηγήσει την απόφασή του να παίξει το Hudson-Odoi ως ένα φτερό πίσω αντί για το συνηθισμένο σωστό επιθετικό ρόλο που έπαιξε.

«Δεν ήξερα ότι δεν είχε ξαναπαίξει στο παρελθόν», είπε ο Tucel στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Ίσως ήταν καλό που δεν ρώτησα γιατί ίσως να αμφέβαλα για την απόφασή μου!»

«Μόλις είχαμε μια προπόνηση πριν το παιχνίδι των Γουλβς. Πετάγαμε την ίδια μέρα και αναρωτιόμασταν ποια δομή να εφαρμόσουμε για να δώσουμε στην ομάδα ένα καλό συναίσθημα και να έχουμε ένα σταθερό μπλοκ αμυντικά αλλά και να επιτεθούμε ελεύθερα».

«Για να παίξετε με τέσσερις πρέπει να είστε πολύ πειθαρχημένοι, και οι αυτοματισμοί μεταξύ της γραμμής των τεσσάρων πρέπει να είναι πολύ συγχρονισμένοι.»

«Έτσι, πήραμε ένα πίσω πέντε και δεν θέλαμε να είμαστε πολύ αμυντικοί. Σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε τον Ρις και τον Κάλουμ στη δεξιά πλευρά στην προπόνηση. Ο Κάλουμ ήταν πολύ καλός και θέλαμε να έχουμε τουλάχιστον τέσσερις επιθετικούς στο γήπεδο από την αρχή.»

«Απλά τον αφήσαμε να οδηγεί και τα πήγε πολύ καλά, δείχνοντας όλες του τις ιδιότητες: την υψηλή ταχύτητα, τις γρήγορες ανακτήσεις, τις ντρίμπλες, το καλό πρόσωπο προς ένα».

Tucel συνέχισε στο Hudson-Odoi: «Πήρε την ευκαιρία του.»

«Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει για το δεύτερο παιχνίδι και έκανε άλλο ένα καλό αγώνα.»

«Ίσως σε κάποιες αμυντικές μονομαχίες στον αέρα να υπάρχει χώρος για βελτίωση, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήταν χαρούμενος που ήταν στο γήπεδο. Έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και αυτό ζητήσαμε».

Hudson-Odoi είναι σε σειρά για να κρατήσει τη θέση του όταν Chelsea ταξιδεύουν στο βόρειο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει Tottenham την Πέμπτη ωραία.