Ο Τιερί Χένρι αποκαλύπτει το μήνυμά του στον Bukayo Saka μετά τον τελικό Euro 2020

Saka έχασε μια κρίσιμη ποινή στην ήττα εντός έδρας της Αγγλίας εναντίον της Ιταλίας.

Η Αγγλία ήταν έτοιμη να τερματίσει την 55ετή ξηρασία τρόπαιων όταν έφτασε στον τελικό Euro 2020 το καλοκαίρι. Τα Τρία Λιοντάρια αντιμετώπισαν την Ιταλία στον τελικό, αλλά υπέστησαν μια πικρή ήττα στο Wembley.

Οι Marcus Rashford, Jadon Sancho και Bukayo Saka έχασαν τις κρίσιμες ποινές τους καθώς η Ιταλία κέρδισε το ηπειρωτικό τρόπαιο. Και οι τρεις παίκτες υπέστησαν φυλετική κακοποίηση μετά το παιχνίδι, ενώ η αστυνομία συνέλαβε μερικούς ανθρώπους για ρατσιστικές πράξεις.

Σε μια νέα συνέντευξη, ο θρύλος της Arsenal Thierry Henry άνοιξε τις δικές του εμπειρίες με το ρατσισμό.

«Όποιο πρόβλημα έχετε στην κοινωνία, μερικές φορές θα το δείτε και στο παιχνίδι», είπε ο Γάλλος GQ.

«Τι ένιωσα; Ήξερα ότι θα συνέβαινε επειδή ήταν η μόδα. Είναι απλά κάτι που τώρα, ας το κάνουμε αυτό.

«Έτσι, όταν αυτοί οι τύποι χάνουν τις ποινές, ήμουν σαν, να δούμε πώς θα τους κακοποιήσουν. Και όντως κακοποιούνται. Τους λυπήθηκα… θα μπορούσα να ήμουν εγώ. »

Ο πρώην διεθνής Γαλλία αποκάλυψε το μήνυμά του στη Σάκα μετά το παιχνίδι.

«Ξέρω τον Bukayo, οπότε του έριξα μια γραμμή για να του πω ότι στην πραγματικότητα για μένα, πρόκειται να παρουσιαστείς για να πάρεις αυτή την ποινή, είσαι ήρωας», είπε ο 44-year-old.

«Δεν με ένοιαζε πραγματικά, αυτός να σκοράρει ή να μην σκοράρει. Ακόμα και το κουράγιο να πάει εκεί, να πάει και να πάρει την ποινή στην ηλικία του, για μένα είναι ήρωας.»

Από τον τελικό του Wembley, ο Saka συνέχισε τον βασικό ρόλο του στη σύνθεση της Άρσεναλ. Ο νεαρός καθιερώνεται επίσης ως τακτικός εκκινητής στην Αγγλία πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους.