Ο Τζούλιαν Ναγκέλσμαν αντιδρά στην κριτική για το ξέσπασμα Covid της Μπάγερν

Μπάγερν έχουν υποστεί ένα ξέσπασμα Covid πριν από τον επερχόμενο αγώνα τους εναντίον Monchengladbach.

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε ότι εννέα από τους παίκτες της πρώτης ομάδας έχουν βγει θετικοί στο COVID-19. Ο σύλλογος έχει και άλλους παίκτες στο περιθώριο λόγω προβλημάτων γυμναστικής.

Μπάγερν έχουν τη χειρότερη καταμέτρηση Covid μεταξύ των πλευρών της Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί δέχθηκαν κριτική από τα γερμανικά ΜΜΕ για τον κακό χειρισμό της κατάστασης του Covid. Ωστόσο, ο Julian Nagelsmann λέει ότι δεν λυπάται που έδωσε στους παίκτες του την ελευθερία να μεταβούν στο εξωτερικό.

Είπε (μέσω SportsMax): «Έχω μια σαφή άποψη για αυτό το θέμα. Δεν είμαι δάσκαλος, είμαι προπονητής.

«Οι παίκτες μας είναι όλοι ενήλικες. Οι παίκτες μου είναι υπεύθυνοι για τη ζωή τους. Έχουμε τους ίδιους κανόνες και συστάσεις που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια.

«Θέλεις να παραμείνεις υγιής. Δεν υπάρχει επιλογή να προτείνεις σε έναν παίκτη ότι δεν μπορεί να πάει διακοπές, αν ο νόμος δεν το εμποδίζει αυτό. Υπάρχει ψυχολογική ανάρρωση. Αν κοιτάξετε τον Upamecano, πέταξε στη Σενεγάλη για να δει την οικογένειά του. Αν δεν τον αφήσω να το κάνει αυτό τότε δεν μπορώ να αφήσω άλλον παίκτη να πάει 10 μίλια πιο κάτω για να δει την οικογένειά του.

«Κάθε εργαζόμενος είχε τη δυνατότητα να πάει διακοπές. Δεν μπορείς να πεις σε έναν παίκτη να μην πάει, να μείνει σπίτι. Με τον Ομάρ Ρίτσαρντς, μόλις ανακαλύψαμε ότι η Αγγλία ήταν περιοχή υψηλού κινδύνου τον πήραμε πίσω από την Αγγλία.

«Δεν ξέρω γιατί έχουμε περισσότερους μολυσμένους παίκτες από άλλους. Είναι ατυχές, αλλά οι παίκτες έχουν τους ίδιους κανόνες που έχουν λειτουργήσει πολύ καλά. Υπάρχουν άλλα κλαμπ που δεν κάνουν τεστ PCR, κάνουν γρήγορες δοκιμές που δεν είναι τόσο ευαίσθητες. Έτσι, υπάρχουν μερικά στοιχεία, πρέπει να αξιοποιήσουμε το καλύτερο από την κατάσταση.

«Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τους παίκτες, τους παίκτες της Κ23 και της Κ19 που ήρθαν μαζί μας. Δεν είμαι ο τύπος του προπονητή που παραπονιέται. Μπορούμε να συζητήσουμε αν αυτοί οι κανόνες έχουν νόημα. Βγήκα έξω για ένα γεύμα και μολύνθηκα. Σπάνια βγαίνω έξω, αλλά βγήκα μια φορά και πήρα κορώνα. Συμβαίνει, δεν ξέρω ακριβώς γιατί.»