Ο τερματοφύλακας του Ajax Andre Onana παρέδωσε 12μηνη απαγόρευση ντόπινγκ

Ο τερματοφύλακας του Ajax Andre Onana έχει λάβει 12 μήνες αναστολή μετά την αποτυχία ενός τεστ ντόπινγκ εκτός ανταγωνισμού.

Ο τερματοφύλακας του Ajax Andre Onana έχει λάβει 12 μήνες απαγόρευση ντόπινγκ από την UEFA.

Οι γίγαντες της Eredivisie αποκάλυψαν ότι μια απαγορευμένη ουσία από την UEFA, τη Φουροσεμίδη, βρέθηκε στα ούρα του τερματοφύλακα μετά από δοκιμή τον Οκτώβριο του 2020.

Η Onana θα αντιμετωπίσει τώρα αναστολή για ένα χρόνο αρχής γενομένης από σήμερα, και η απαγόρευση θα ισχύει για όλους τους αγώνες σε ολόκληρο το ποδόσφαιρο.

Μια δήλωση στην ιστοσελίδα του Ajax ανέφερε: «Το πρωί της 30ής Οκτωβρίου, η Onana δεν ένιωθε καλά. Ήθελε να πάρει ένα χάπι για να απαλύνει την ταλαιπωρία. Εν αγνοία του, ωστόσο, πήρε το Lasimac, ένα φάρμακο που είχε προηγουμένως συνταγογραφηθεί στη σύζυγό του».

«Η σύγχυση του Onana είχε ως αποτέλεσμα να πάρει λανθασμένα τα φάρμακα της συζύγου του, προκαλώντας τελικά αυτό το μέτρο να ληφθεί από την UEFA κατά του τερματοφύλακα.»

«Επιπλέον, το πειθαρχικό όργανο της ποδοσφαιρικής ένωσης έχει δηλώσει ότι η Onana δεν είχε καμία πρόθεση να εξαπατήσει. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδοσφαίρου πιστεύει, βάσει των εφαρμοστέων κανόνων κατά του ντόπινγκ, ότι ένας αθλητής έχει καθήκον ανά πάσα στιγμή να διασφαλίζει ότι δεν θα εισέλθουν απαγορευμένες ουσίες στον οργανισμό».

Η ολλανδική ομάδα επιβεβαίωσε ότι θα προσφύγει στο Δικαστήριο Διαιτησίας για τον Αθλητισμό (CAS) σχετικά με την απαγόρευση που δόθηκε στην Onana.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ajax και πρώην τερματοφύλακας Edwin van der Sar δήλωσε: «Αποποιούμαστε ρητά τα φάρμακα που ενισχύουν την απόδοση, προφανώς υποστηρίζουμε ένα καθαρό άθλημα».

«Αυτό είναι μια τρομερή οπισθοδρόμηση, για τον ίδιο τον Andre αλλά σίγουρα και για εμάς ως club. Ο Andre είναι κορυφαίος τερματοφύλακας, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του για τον Ajax εδώ και χρόνια και είναι πολύ δημοφιλής στους οπαδούς».

«Ελπίζαμε σε αναστολή υπό όρους ή σε αναστολή πολύ μικρότερη από αυτούς τους δώδεκα μήνες, καθώς αναμφισβήτητα δεν είχε σκοπό να ενισχύσει το σώμα του και έτσι να βελτιώσει την απόδοσή του».