Ο Τεμπας με τον Χααλαντ και τον Μπαπ να ερχονται στη Λα Λίγκα

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης, ο Javier Tebas αποκάλυψε τη θέση του για την πιθανή άφιξη του Erling Haaland και του Kylian Mbappe στη La Liga.

Ο Erling Haaland και ο Kylian Mappe είναι δύο από τους πιο πολυπόθητους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή, αλλά ο Javier Tebas πιστεύει ότι είναι δύσκολο να τους υπογράψει. La Liga πρόεδρος είναι πεπεισμένος ότι κανένας σύλλογος δεν θα είναι σε θέση να υπογράψει και τους δύο παίκτες ταυτόχρονα λόγω της οικονομικής κατάστασης που ο κόσμος, αν περάσει. Tebas υπερασπίστηκε επίσης τον ανταγωνισμό που προεδρεύει ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και ήρθε μετά από τους πλούσιους συλλόγους που διοικούνται από ολόκληρες χώρες.

Κατά την άποψή του, υπάρχουν κάποια κενά που βρίσκουν οι σύλλογοι για να συνυπάρξουν με τους υπόλοιπους. Η υπογραφή παικτών ως Haaland και Mppe είναι μια εξαιρετικά δαπανηρή επένδυση. Ο Τέμπας πιστεύει ότι κάθε σύλλογος που κάνει αυτό μπορεί δυνητικά να παραβιάσει τους καθιερωμένους κανόνες του οικονομικού δίκαιου παιχνιδιού. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της La Liga πιστεύει ότι η UEFA βοηθά αυτούς τους συλλόγους να παρακάμψουν τους κανόνες για δικό τους όφελος. Αν και δεν το είπε συγκεκριμένα, υπαινίχθηκε στην ιδέα.

Ο Τέμπας δεν εμπιστεύεται τους κανόνες της UEFA.

«Θα ήταν δύσκολο για τον Haaland ή τον Mappe να έρθουν [στην Ισπανία]», δήλωσε ο Tebas στη Marca. «Μόνο μία ομάδα μπορεί να υπογράψει Mappe και μόνο μία ή δύο μπορούν να υπογράψουν Haaland. Ο Mappe έχει απομείνει ένα χρόνο στο PSG, η Ρεάλ Μαδρίτης θα περιμένει. Πριν από χρόνια άκουσα μια συζήτηση στο Radio MARCA που έλεγε ότι ο Ναδάλ είχε τελειώσει. Αυτό μου ακούγεται περισσότερο το ίδιο.» Λόγω τριών αγώνων… πρέπει να έχετε ευρύτερες αναλύσεις. Οι τιμές που συζητούνται για ορισμένες λέσχες είναι πολύ δύσκολο να πληρωθούν εκτός από τις κρατικές λέσχες, οι οποίες υπογράφουν παίκτες με χρήματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν αυτές τις συμφωνίες και με υπονόμιο τρόπο.

«Υπάρχουν οκτώ δισεκατομμύρια λιγότερα στην αγορά, ένα PSG ή ένα [Manchester] City μπορεί να προκύψει χάρη στο οικονομικό ντόπινγκ, αλλά δεν είναι δυνατό για τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν έχω μεγάλη πίστη στο οικονομικό δίκαιο παιχνίδι της UEFA. Πιστεύω ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται αυστηρότερα.» Η UEFA τιμώρησε την PSG και την [Manchester] City, αλλά η CAS (το Δικαστήριο Διαιτησίας για τον Αθλητισμό) την αίρεσε. Δεν ξέρω αν με απασχολεί η UEFA ή η CAS. Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που πρέπει να ερευνηθούν. Η CAS χρειάζεται μια έρευνα για το τι συμβαίνει εκεί με πολλές αποφάσεις.»