Ο Σουάρεζ αποκαλύπτει τον λόγο που η Μπαρτσελόνα δεν τον ήθελε πια

Ο Ουρουγουανός επιθετικός παρουσιάστηκε την πόρτα στη Βαρκελώνη πέρυσι, παρά τα γκολ και τα κατορθώματά του στο Καμπ Νόου.

Η Βαρκελώνη είπε στον Luis Suarez ότι ήταν πολύ μεγάλος για να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο πια και, ως εκ τούτου, αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους μαζί του.

Ο Σουάρεζ είχε μια αξιοσημείωτη εξαετή θητία στο Καμπ Νόου. Έγινε ο δεύτερος πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Βαρκελώνης, μαζί με τον Cesar Rodriguez, σε 195 γκολ σε 283 εμφανίσεις και κέρδισε 13 μεγάλες διακρίσεις.

Παρά τα επιτεύγματά του, ένας 34χρονος Σουάρεζ έδειξε την πόρτα το περασμένο καλοκαίρι λόγω της ηλικίας του. Η απόφαση αιφνιδίασε πολλούς, με τον αρχηγό του συλλόγου Lionel Messi να το αποκαλεί «τρελό».

«Αυτό που πραγματικά με ενόχλησε ήταν όταν μου είπαν ότι ήμουν γέρος και ότι δεν μπορούσα πλέον να παίζω σε υψηλό επίπεδο, να είμαι μέχρι [το καθήκον της fronting] μια σπουδαία ομάδα», δήλωσε ο Suarez στο France Football. «Αυτό είναι που δεν μου άρεσε.»

Έκτοτε, ο επιθετικός έχει αποδείξει ότι η Βαρκελώνη έκανε λάθος, απολαμβάνοντας ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο νέο club Atletico Madrid. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Μέσι ως κορυφαίος σκόρερ της LaLiga σε 16 γκολ από μόλις 20 εμφανίσεις αυτή τη σεζόν.

«Αν δεν είχα κάνει τίποτα σε ένα κλαμπ όπως το Barca για τρεις ή τέσσερις σεζόν, θα το καταλάβαινα», συνέχισε ο Suarez. «Αλλά, κάθε χρόνο στη Barca, σκόραρα περισσότερα από 20 γκολ ανά σεζόν. Πάντα είχα καλές στατιστικές, ακριβώς πίσω από τον Λέων (Μέσι).

«Σήμερα, μπορούμε να δούμε ότι δεν είναι εύκολο να παίξει κανείς στο Barca… Πολλοί παίκτες που υπέγραψαν εκεί δεν είχαν το επίπεδο που αναμενόταν από αυτούς. Εγώ, έπαιζα για έξι χρόνια στο Barca διατηρώντας ένα ορισμένο επίπεδο και να συμβαδίζει με αυτό που αναμενόταν από μένα.

«Στη Barca, οι συνθήκες έχουν αλλάξει, η λέσχη χρειαζόταν αλλαγές. Και το δέχτηκα. Το μόνο πράγμα που με ενόχλησε ήταν ο τρόπος [συνέβη]. Νομίζω ότι άξιζα λίγο σεβασμό.

«Ήταν μια απόφαση που δεν μπορούσα να αποτρέψω. Ένιωθα σαν να μην βασιζόμουν πλέον, έτσι με την περηφάνια μου, είπα στον εαυτό μου ότι θα συνέχιζα να δείχνω τι αξίζω. Γι’ αυτό μου έκανε έκκληση η ιδέα να πάω στο Ατλέτικο, μια ανταγωνιστική ομάδα».