Ο σκηνοθέτης της Βαρκελώνης αντιδρά στα ρεπορτάζ Lewandowski και De Jong

Οι Καταλανοί ετοιμάζονται για άλλο ένα πολυάσχολο παράθυρο μεταφοράς το επόμενο καλοκαίρι.

Ο τεχνικός διευθυντής της Βαρκελώνης Jordi Cruyff δεν αποκλείει μια κίνηση για τον Robert Lewandowski ενώ αποφεύγει μια ερώτηση σχετικά με την πιθανή έξοδο της Frenkie De Jong.

Ο Lewandowski θα περάσει τους τελευταίους 14 μήνες του συμβολαίου του στη Μπάγερν Μονάχου, χωρίς να αναμένεται ανανέωση. Ο επιλαχούσα στο Μπαλόν ντ’Ορ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, παρά το γεγονός ότι οι Βαυαροί επιμένουν ότι δεν είναι πρόθυμοι να τον πουλήσουν.

Η Βαρκελώνη παρέμεινε ως ο κύριος μνηστήρες του Lewandowski, με τον σύλλογο να τον θεωρεί ως μια φθηνή εναλλακτική λύση για τον Erling Haaland.

«Δεν έχω αποκλείσει κανέναν», δήλωσε ο Cruyff την Τετάρτη, όταν ρωτήθηκε για μια κίνηση για τον 33χρονο.

«Δεν είμαι πολύ πρόθυμος να μιλήσω για ονόματα. Θα υπάρξουν κι άλλοι που θα ανταποκριθούν.

«Το μόνο που κάνετε είναι να ενοχλείτε τα κλαμπ όπου παίζουν, ανησυχώ περισσότερο για την [τρέχουσα] ομάδα. Είναι όλοι σπουδαίοι παίκτες.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο, είμαστε οι τελευταίοι που αποφασίζουν. Τα όνειρα είναι δωρεάν.»

Αγγλικά ΜΜΕ έχουν αναφέρει το ενδιαφέρον της Manchester United να υπογράψει τον De Jong, με τον νέο διευθυντή τους Eric ten Hag να θέλει να τον κάνει «ηγέτη» του μεσαίου γηπέδου των Κόκκινων Διαβόλων.

Ωστόσο, ο Cruyff επέμεινε ότι ο Ολλανδός έχει μεγάλη αξία στην ομάδα του Βάρκα.

Είπε: «Με ρωτάνε γι’ αυτόν γιατί υπάρχει κάποια κριτική ή αμφιβολία και είπα ότι είναι ένας πολύ πολύτιμος παίκτης εντός του συλλόγου και στον κόσμο του ποδοσφαίρου και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για τέτοιου είδους πράγματα.

«Βρισκόμαστε στη μέση ενός πράγματος που είναι πάνω από όλους, ο καθένας από εμάς. Πρέπει να εκπληρώσουμε τους ελάχιστους στόχους και αγωνιζόμαστε γι’ αυτό».