Ο Ρωμαίος Αμπράμοβιτς παραδίδει την Τσέλσι «διαχείριση» σε δήλωση σοκ

Ο ιδιοκτήτης έχει έρθει στο προσκήνιο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αρκετά μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου έχουν ζητήσει κυρώσεις κατά του ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς τις τελευταίες ημέρες. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο ρωσικός ολιγαρχικός έχει έρθει κάτω από έντονες πιέσεις για να μοιράσει την ιδιοκτησία του στην Αγγλική Λέσχη.

Σε μια αναπάντεχη δήλωση το Σάββατο, ο 55χρονος ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τη «διαχείριση και φροντίδα» του συλλόγου στο φιλανθρωπικό τους ίδρυμα.

Έγραψε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20 χρόνων ιδιοκτησίας μου στην Chelsea FC, πάντα θεωρούσα το ρόλο μου ως θεματοφύλακα του συλλόγου, του οποίου η δουλειά είναι να διασφαλίζει ότι θα είμαστε όσο πιο επιτυχημένοι μπορούμε να είμαστε σήμερα, καθώς και να οικοδομήσουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα παίζει θετικό ρόλο στις κοινότητές μας.

«Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου. Παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα δίνω στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος Chelsea τη διαχείριση και τη φροντίδα της Chelsea FC.

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να φροντίσουν τα συμφέροντα της Λέσχης, των παικτών, του προσωπικού και των οπαδών».

Ο Αμπράμοβιτς δέχεται πιέσεις για τους φερόμενους δεσμούς του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Κρις Μπράιαντ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να απαγορεύσουν στον Ρώσο επιχειρηματία να κατέχει την Τσέλσι.

Οι πρόσφατες εξελίξεις έρχονται μια μέρα πριν τον τελικό του Κυπέλλου Carabao Chelsea εναντίον Λίβερπουλ. Ενώ η παραίτηση του Αμπράμοβιτς δεν θα έχει άμεση επίδραση στην ομάδα, ο μάνατζερ της Τσέλσι Τόμας Τούσελ παραδέχτηκε νωρίτερα σήμερα ότι μπορεί να αποσπάσει την προσοχή των παικτών του πριν από τον τελικό του Wembley.

Οι bookmakers είναι στην ίδια σελίδα με τον Γερμανό μάνατζερ, ευνοώντας τη Λίβερπουλ να δεσμεύσουν τον πρώτο τους τίτλο Carabao Cup από το 2012.