Ο Ρούνεϊ χτυπά την Τσέλσι για την αποβολή του Λάμπαρντ: «Του άξιζε περισσότερο χρόνο»

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έγινε ο τελευταίος διευθυντής που αντιδρούσε στην απόφαση της Τσέλσι να απολύσει τον Φρανκ Λάμπαρντ από τα καθήκοντά του.

Ο πρώην διεθνής της Αγγλίας Γουέιν Ρούνεϊ αντέδρασε στα νέα του συμπατριώτη του που απολύει στο Τσέλσι. Ο Ρούνεϊ, ένας νεαρός μάνατζερ ο ίδιος, δεν ήταν πολύ ευχαριστημένος με την απόφαση των Μπλουζ. Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μιλήσει στο παρελθόν για την καριέρα του Λάμπαρντ καθώς ο Σούπερ Φρανκ εντάχθηκε στην Τσέλσι από το Ντέρμπι Κάουντι το 2019.

«Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικό για τον Frank, αλλά και για όλους τους νεαρούς Άγγλους παίκτες, ή παίκτες που μόλις τελείωσαν το παιχνίδι, να βλέπουν μεγάλες ομάδες όπως η Chelsea να δίνουν στον Frank την ευκαιρία να αποδείξει τον εαυτό του», δήλωσε ο Rooney.

Ωστόσο, η ευκαιρία του Λάμπαρντ έληξε πρόωρα καθώς ο νεαρός διευθυντής ανταλλάχτηκε με τον πρώην αρχηγό της PSG Τόμας Τούσελ. Ο Ρούνεϊ, που πρόσφατα διορίστηκε νέος προπονητής των Ραμς, πιστεύει ότι ο πρώην συμπαίκτης του στην Αγγλία έπρεπε να είχε περισσότερο χρόνο στο Τσέλσι. Παρόλα αυτά, ο Γουέιν είχε προβλέψει την απόφαση των Μπλουζ.

«Δεν εξεπλάγην, για να είμαι ειλικρινής. Είναι προφανώς ο τρόπος που η Τσέλσι χειρίζεται την επιχείρησή της και δεν ήταν μεγάλη έκπληξη να βλέπω τον Φρανκ να απολύεται. Νομίζω ότι του άξιζε περισσότερο χρόνο, είχε κάνει σπουδαία δουλειά πέρυσι με την Τσέλσι», υποστήριξε ο Ρούνεϊ.

Επιπλέον, ο διευθυντής συνέχισε για να εξηγήσει γιατί ένιωθε ότι η απόφαση της Τσέλσι να απολύσει τον Λάμπαρντ λήφθηκε πολύ σύντομα. Ο Ρούνεϊ υπαινίχθηκε ότι το σχέδιο του Σούπερ Φρανκ ήταν ένα για το μέλλον και ότι έκλεισε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

«Έφερε παίκτες, οι οποίοι θα χρειαστούν χρόνο για να χτίσουν την ομάδα του και να διεκδικήσουν τίτλους. Δεν νομίζω ότι ήταν πολύ μακριά από την άποψη των σημείων σοφός από το να είναι σε θέση να αμφισβητήσει έτσι ναι, είναι προφανώς απογοητευτικό για τον Frank και το προσωπικό του. Αλλά με ρώτησες αν έμεινα έκπληκτος και η απάντηση είναι όχι».