Ο Ρούνεϊ παρέχει την ειλικρινή γνώμη του για τους ποδοσφαιριστές της MLS

Έχοντας περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στη Βόρεια Αμερική, ο Wayne Rooney κάνει μια τολμηρή δήλωση για τους ποδοσφαιριστές της MLS.

Wayne Rooney παραδέχεται ότι ένα μεγάλο μέρος των MLS παίκτες έχουν ό, τι χρειάζεται για να στήσουν μια καριέρα στην Αγγλία συγκρίνοντας τα πρωταθλήματα και των δύο χωρών.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε στο MLS από 2018 έως 2020 με την DC United. Έκανε 48 επιτυχημένες εμφανίσεις για την αμερικανική ομάδα σκοράροντας 23 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, μετά την θητεία του στις ΗΠΑ, μετατοπίστηκε στο Ντέρμπι Κάουντι στο πρωτάθλημα. Αρχικά ήταν παίκτης και στη συνέχεια ανέλαβε το διοικητικό κατάστρωμα το 2020.

Ο Ρούνεϊ μίλησε στο The Athletic, επισημαίνοντας τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ MLS και Championship.

Ο 36χρονος είπε: «Ένιωσα την ευκαιρία να πάω στις ΗΠΑ — ο πολιτισμός, τα παιχνίδια, η αντιμετώπιση διαφορετικών καταστάσεων— — θα με βοηθούσαν να αποκτήσω εμπειρία», δήλωσε ο κ.

«Είναι πολύ παρόμοιο με το επίπεδο του Πρωταθλήματος. Υπάρχουν πολλοί Νοτιοαμερικανοί που είναι τεχνικά πολύ καλοί. Οι Αμερικάνοι είναι καλοί αθλητές — ίσως ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν το παιχνίδι τακτικά, και ίσως όχι τόσο καλοί όσο εδώ».

«Αλλά τα παιχνίδια ήταν σε καλό επίπεδο. Βλέπω πολλούς παίκτες [στο MLS] που είναι περισσότερο από ικανοί να έρθουν εδώ».