Ο Ρονάλντο χαιρετίστηκε για τη στιγμή ποινής «ιδιοφυΐα» εναντίον της Γκάνα

Ο 37χρονος έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκοράροντας εναντίον των αφρικανικών γίγαντες.

Ο πρώην σταρ της Νιγηρίας Sunday Oliseh επαίνεσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τη νίκη του σε αμφιλεγόμενο πέναλτι για την Πορτογαλία εναντίον της

Μετά από μια πρόκληση από τον Mohammed Salisu στον Ρονάλντο, ο διαιτητής απένειμε πέναλτι στην Πορτογαλία στο 65ο λεπτό. Ο πέντε φορές νικητής του Ballon d’Or μετέτρεψε το spot-kick, καθώς έγινε ο μόνος παίκτης στην ιστορία που σκόραρε σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα.

Η Πορτογαλία κέρδισε το παιχνίδι με 3-2, καθώς βρήκε ένα λαμπρό ξεκίνημα για την εκστρατεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ποινή στον Ρονάλντο αποδείχθηκε καθοριστική για τη νίκη της πλευράς του. Αλλά ο Oliseh πιστεύει ότι δεν θα μπορούσε κάθε παίκτης να χρησιμοποιήσει μια τόσο μικρή πρόκληση προς όφελός του.

«Ίσως οι απεργοί γίνονται εξυπνότεροι;» Ο Ολίσεχ το είπε στο BBC.

«Η ποινή Ρονάλντο, οι άνθρωποι μπορούν να πουν ό, τι θέλουν γι ‘αυτόν, αλλά η εξυπνάδα να περιμένουμε για εκείνο το δευτερόλεπτο, να αγγίξει την μπάλα, να συνεχίσει το πόδι του και στη συνέχεια να πάρει την επαφή. Αυτό είναι ιδιοφυές.

«Ας δώσουμε στους απεργούς το κομπλιμέντο που γίνονται εξυπνότεροι. Η VAR είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό [επιδικάζονται περισσότερες ποινές]. Οι διαιτητές μπορούν να το δουν τρεις ή τέσσερις φορές».

Η Πορτογαλία θα δώσει κόρνες με την Ουρουγουάη στο επόμενο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου τη Δευτέρα. Ο Ρονάλντο και οι συν/οι θα συναντήσουν στη συνέχεια τη Νότια Κορέα στον τελικό αγώνα της ομαδικής φάσης τέσσερις ημέρες αργότερα.