Ο Ρονάλντο Ναζάριο αντιδρά στις εκθέσεις Guardiola-Βραζιλία

Το αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε διεθνές επίπεδο, με τη Βραζιλία να είναι μεταξύ των μνηστήρων του.

Ο Ρονάλντο Ναζάριο ελπίζει ότι η Βραζιλία θα επιτύχει μια «ιστορική» συμφωνία είτε για να διορίσει τον Πεπ Γκουαρντιόλα είτε τον Κάρλο Αντσελότι ως επόμενο μάνατζερ.

Η Βραζιλία ελπίζει να τερματίσει την αναμονή δύο δεκαετιών για να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Αλλά οι αναφορές γύρω από την πιθανή αναχώρηση του Tite μετά το τουρνουά έχουν ήδη οδηγήσει σε εικασίες για τον διάδοχό του.

Ο Guardiola αναδείχθηκε σοβαρός υποψήφιος για να γίνει ο νέος μάνατζερ της Βραζιλίας παρά τη σταθερή κατάστασή του στο Μάντσεστερ Σίτι.

Το πρώην αφεντικό της Βαρκελώνης θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος ξένος μάνατζερ της Βραζιλίας, με τον Ρονάλντο να ενστερνίζεται την πιθανότητα μιας τέτοιας κίνησης.

«Θα το ήθελα πολύ», είπε στην Guardian. «Ένας Ευρωπαίος όχι μόνο με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας αλλά ολόκληρη τη βραζιλιάνικη βιομηχανία ποδοσφαίρου.

«Ένας Pep ή ένας Ancelotti θα μπορούσε να είναι ιστορικός, θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία μας για 100 χρόνια.»

Η Βραζιλία δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί με τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές ομάδες στα πρόσφατα τουρνουά. Αλλά ο Ρονάλντο πιστεύει ότι η ομάδα των Selecao έχει αρκετή ποιότητα για να πιέσει για τον τίτλο στο Κατάρ.

«Υπήρξε μια ευρωπαϊκή κυριαρχία», πρόσθεσε. «Η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία είναι πάντα εκεί. Η Αγγλία παρήγαγε μια μεγάλη εκστρατεία για το ευρώ.

«Αλλά η Αργεντινή έχει πάει 35 αήττητη. Η Βραζιλία φαίνεται πολύ καλή, αν και αυτό δεν μετράει για τίποτα.

«Στη Βραζιλία, θέλουμε να κερδίσουμε. Ας δούμε τι κάνει ο Τάιτ. Έχει επιλογές μπροστά, πολύ καλές.»