«Ο Ρονάλντο θα φύγει από την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας μετά από μένα»

Ο πρόεδρος του FPF Fernando Gomes προέβλεψε πότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Καθώς οι ποδοσφαιριστές φθάνουν σε μια ορισμένη ηλικία, συχνά αποσυρθούν από τις εθνικές τους ομάδες. Στην πραγματικότητα, πολλοί το κάνουν χρόνια πριν σταματήσουν να παίζουν σε ένα επίπεδο κλαμπ. Αυτό συνέβη με τον Ibrahimovic, ο οποίος σταμάτησε να παίζει για τη Σουηδία το 2016. Επιπλέον, αστέρια όπως οι Buffon και Ozil επίσης αποσύρθηκαν από το διεθνές ποδόσφαιρο παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να είναι ενεργοί ποδοσφαιριστές.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκλεισε τα 36 φέτος, οπότε είναι φυσικό οι οπαδοί του ποδοσφαίρου να αρχίσουν να αναρωτιούνται πότε θα αποσυρθεί. Αναμένεται ότι η τρομερή έξοδός του από το ποδόσφαιρο θα ξεκινήσει επίσης με μια αποχώρηση από την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Αν και ο Ρονάλντο είχε πει προηγουμένως ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 θα ήταν το τελευταίο τουρνουά του, ο Fernando Gomes σκέφτεται διαφορετικά.

«Είναι 36 ετών, είμαστε στο 2021 και θα παραμείνω εδώ μόνο μέχρι το 2024», ομολόγησε ο πρόεδρος του FPF. «Νομίζω ότι θα φύγει μετά από μένα.»

Αν οι παρατηρήσεις του Fernando Gomes ήταν ακριβείς, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να πάρει πολύ περισσότερο Cristiano Ronaldo ως καπετάνιος της Πορτογαλίας. Επιπλέον, ο Gomes μίλησε επίσης για την επίδραση του Cris στην εθνική του ομάδα.

«Είχε τεράστια σημασία σε αυτά τα δέκα χρόνια προεδρίας. Είναι η CR7 μία από τις εξηγήσεις για την επιτυχία της ίδιας της Πορτογαλίας; Δεν έχω τεχνικές δεξιότητες για να αξιολογήσω τη συμβολή της, αναγνωρίζω απλώς ότι ήταν υψηλή.

«Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη εμπιστοσύνη είναι ότι ο Κριστιάνο, ως καπετάνιος για αυτά τα δέκα χρόνια που είμαι πρόεδρος της ομοσπονδίας, υπήρξε εξαιρετικός στη σχέση μας. Με την ευθύνη που έχει στην ομάδα ως αρχηγός, υπήρξε εξαιρετικά σωστός, έχοντας έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο με τους μάνατζερ. Σε αυτό το θέμα, ήταν μια θεμελιώδης συμβολή».