Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ θα εγκαταλείψει το Βέλγιο μετά την ανατροπή του Παγκοσμίου

Μετά από έξι χρόνια με το δυτικοευρωπαϊκό έθνος, ο πρώην προπονητής της Everton και της Wigan Athletic θα προχωρήσει τώρα που το συμβόλαιό του λήγει.

Ο Βέλγος μάνατζερ Ρομπέρτο Μαρτίνεζ επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα.

Ο 49χρονος Ισπανός ανακοίνωσε την απόφαση τόσο στην ομάδα όσο και στον Τύπο μετά την αποχώρηση του Βελγίου από το Παγκόσμιο Κύπελλο την Πέμπτη μετά από ισοπαλία 0-0 με την Κροατία, η οποία τους άφησε την τρίτη θέση στον Όμιλο ΣΤ.

«Η κατάστασή μου είναι ξεκάθαρη. Αυτό είναι το τέλος για μένα», δήλωσε ο Martinez σε συνέντευξη Τύπου μετά το τελευταίο σφύριγμα.

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτού του τουρνουά, αποφάσισα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλα έχουν να κάνουν με το μακροπρόθεσμο. Από το 2018, θα μπορούσα να έχω πάρει πολλές θέσεις εργασίας. Δεν παραιτούμαι, απλά τελειώνει έτσι.»

Πώς τα πήγε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ στο Βέλγιο;

Ο Martinez αντικατέστησε τον Marc Wilmots ως μάνατζερ στο Βέλγιο τον Αύγουστο του 2016. Σε μια περίοδο έξι ετών, οδήγησε τη «χρυσή γενιά» των βελγικών ταλέντων σε 56 νίκες σε 79 αγώνες (D13 L10) σε όλες τις διοργανώσεις.

Το Βέλγιο πέρασε τέσσερα συναπτά έτη κατατάσσεται ως η Νο.1 εθνική ομάδα στην Παγκόσμια Κατάταξη της FIFA υπό τον Martinez. Το καλύτερο αποτέλεσμα των Red Devils ήταν η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Έφτασαν ακόμη και τα τελευταία τέσσερα του 2021 Nations League και τους προημιτελικούς στο Euro 2020.

Ο Martinez εργάστηκε επίσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως τεχνικός διευθυντής στην βελγική FA πριν από την αναχώρησή του.