Ο Ρομπέρτο Κάρλος βαθμολογεί τις πιθανότητες της Βραζιλίας να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ

Οι Selecao δεν έχουν κερδίσει το μεγαλύτερο τρόπαιο του ποδοσφαίρου από το 2002.

Ο Roberto Carlos στήριξε τη Βραζιλία για να ζήσει στο επίπεδο των «αγαπημένων» και να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Ο πρώην αμυντικός ήταν μέλος της ομάδας της Βραζιλίας που κέρδισε τον πιο πρόσφατο τίτλο του Selecao στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002. Από τότε, η Βραζιλία δεν έχει φτάσει ούτε έναν τελικό στη μεγαλύτερη σκηνή του ποδοσφαίρου, με ευρωπαϊκές ομάδες να κυριαρχούν στο διαγωνισμό.

Ωστόσο, ο Κάρλος πιστεύει ότι η Βραζιλία έχει πραγματικές πιθανότητες να τερματίσει την 20ετή αναμονή της για να κερδίσει τον τίτλο στο Κατάρ.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι η Βραζιλία έχει μια μεγάλη ομάδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε, καθώς η τελευταία φωτογραφία που έχουμε είναι δική μας [το 2002].

«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Τον τελευταίο καιρό, η ομάδα της Βραζιλίας είναι ως συνήθως, από την εποχή μας, έχουν παίξει μεγάλα παιχνίδια, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο καλή.

«Το Copa America είναι σημαντικό, αλλά για τους Βραζιλιάνους, αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο πρόκειται να είναι πολύ σημαντικό και έχει ιδιαίτερη γεύση, η στιγμή της εθνικής ομάδας είναι πολύ καλή.

«Τουλάχιστον ο Ευρωπαϊκός Τύπος έβαλε τη Βραζιλία ως ένα από τα φαβορί. Αυτός είναι ήδη ένας σημαντικός παράγοντας.

«Ο Luis Enrique σχολίασε τις προάλλες, αν ρωτήσετε οποιονδήποτε άλλο προπονητή της εθνικής ομάδας, η ομάδα της Βραζιλίας είναι ένα από τα τέσσερα φαβορί αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν προετοιμαστούν καλά, η Βραζιλία θα κερδίσει και πάλι».

Η Βραζιλία θα αγωνιστεί ενάντια στο Καμερούν, την Ελβετία και τη Σερβία στον Όμιλο G του διαγωνισμού. Το Selecao θα ξεκινήσει το τουρνουά με αγώνα εναντίον της Σερβίας στις 24 Νοεμβρίου.