Ο Ρίο Φερδινάνδος φαίνεται να ανησυχεί για την πολιτική μεταφοράς του Λίβερπουλ

Καθώς η νέα σεζόν ξεκινά στην Ευρώπη, το Ρίο Φέρντιναντ φαίνεται να ανησυχεί λίγο για τη μέτρια πολιτική μεταφοράς του Λίβερπουλ το περασμένο καλοκαίρι.

Παρόλο που το Λίβερπουλ έχει μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, το Ρίο Φέρντιναντ εξακολουθεί να ανησυχεί γι’ αυτές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταφοράς, είδαμε κλαμπ όπως η PSG ή η Manchester United να κάνουν εντυπωσιακές υπογραφές. Οι Γάλλοι γίγαντες πήραν τον Μέσι, την Ντοναρούμα, τον Σέρτζιο Ράμος και τον Άχραφ Χακίμι. Ο Μαν Γιουνάιτεντ υπέγραψε τους Βαράνε, Σάντσο και Κριστιάνο Ρονάλντο. Εν τω μεταξύ, ο Γιούργκεν Κλοπ έλεγε συνέχεια ότι οι Κοκκινοί δεν ήταν στην αγορά προσπαθώντας να υπογράψουν νέους παίκτες. Εμπιστεύεται απόλυτα τα αστέρια που έχει αυτή τη στιγμή και το βάθος της ομάδας του.

Αλλά για το Ρίο Φέρντιναντ, το σημερινό ποδόσφαιρο απαιτεί από τους κορυφαίους συλλόγους να έχουν αρκετούς παίκτες για να αντιμετωπίσουν μια πλήρη σεζόν με τέσσερα διαφορετικά τουρνουά. Κατά την άποψή του, το Λίβερπουλ δεν θα είναι σε θέση να φτάσει στα τελικά στάδια της σεζόν με μια πραγματική ευκαιρία να αγωνιστεί για ασημικά. Η μη υπογραφή νέων κορυφαίων παικτών μπορεί να είναι επιζήμια για τις προσπάθειές τους αυτή τη σεζόν. Ο Φέρντιναντ προφανώς στοιχηματίζει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παλέψει για τίτλους πριν από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ωστόσο, γνωρίζει επίσης ότι κλαμπ όπως η Τσέλσι ή η Μάντσεστερ Σίτι έχουν καλύτερες πιθανότητες από το Λίβερπουλ λόγω της δραστηριότητας μεταφοράς τους το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Φέρντιναντ εξηγεί πού έκανε λάθη η Λίβερπουλ.

Αντίθετα με όλα τα κήρυγμα για τα νεαρά ταλέντα που έκανε ο Κλοπ όλο το καλοκαίρι, το Ρίο Φέρντιναντ πιστεύει ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Για ένα κλαμπ τόσο ογκώδες όσο το Λίβερπουλ, η υπογραφή τουλάχιστον ενός κορυφαίου παίκτη είναι απαραίτητη κάθε καλοκαίρι. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στη νεολαία και την εμπειρία αν θέλετε να ανταγωνιστείτε για τρόπαια. Αυτό είπε το Ρίο στο BT Sport μέσω Express: «Ακούστε υπάρχει ένα μέρος για εμπειρία και υπάρχει ένα μέρος για τη νεολαία, αλλά πρέπει να πετύχετε αυτή την ισορροπία σωστά.

«Αν επρόκειτο να ασκήσετε κάποια κριτική στο Λίβερπουλ για τα τελευταία παράθυρα μεταφοράς, θα λέγατε ότι θα μπορούσαν να έχουν δαπανήσει λίγο περισσότερα από την άποψη των αριθμών και της ποιότητας και να προσθέσουν λίγο περισσότερη ποιότητα στις εμπρόσθιους τομείς. Πρόσθεσαν [Diogo] Jota, ο οποίος δυστυχώς τραυματίστηκε και τα πήγε πολύ καλά. Θα ήθελες αυτό το κομμάτι της ικανότητας να λυγίσει τους μυς σου. Κοιτάτε γύρω από την Ευρώπη και εξετάζετε την ικανότητα και στη συνέχεια οι παίκτες γύρω από αυτό να έρθουν, το Λίβερπουλ, έξω από το πρώτο τρίτο μέτωπο, είναι πολύ πίσω από αυτές τις ομάδες.»