Ο πρώτος προπονητής του Haaland ξέρει πού πρέπει να παίξει το αστέρι

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης, ο πρώην προπονητής του Erling Haaland αποκάλυψε πού πρέπει να πάει ο πρώην παίκτης του μετά την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Όταν ο Erling Haaland έπαιξε στο Bryne FK, είχε έναν προπονητή με το όνομα Alf Ingve Berntsen. Είναι ο πρώτος μάνατζερ που είχε σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο και έχει κάποιες συμβουλές για την απόφασή του να αποκτήσει νέο σύλλογο. Κατά την άποψή του, ο νεαρός πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί στο Λίβερπουλ αντί για οποιοδήποτε άλλο κλαμπ στον κόσμο. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή είναι υποστηρικτές των Ρετς. Αν είμαστε αληθινοί για όλο αυτό το σενάριο, η πλευρά του Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι καν σε διαμάχη για να υπογράψει το Haaland.

Οι Reds είναι διάσημοι για το ότι δεν ξοδεύουν τρελά χρηματικά ποσά για κάθε παίκτη, ειδικά προς τα εμπρός. Σε αντίθεση με άλλα κλαμπ, ο Jurgen Klopp λατρεύει να βρίσκει ταλέντα που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί και να τα παίρνει ενώ είναι ακόμα φθηνά. Για παράδειγμα, μπορούμε να μιλάμε όλη μέρα για τη μεταφορά του Ντιόγκο Τζότα από το Γούλβερχαμπτον. Ο Klopp συμφώνησε να πληρώσει 44 εκατομμύρια ευρώ γι ‘αυτόν και μπορούμε ήδη να δούμε ότι ήταν μια απόλυτη συμφωνία. Παρόλο που ο μάνατζερ του Haaland πιθανότατα έχει κάποιο δίκιο με τον πρώην παίκτη του, είναι απίθανο το Λίβερπουλ να πληρώσει 150 εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτόν.

Πού πρέπει να παίξει ο Haaland μετά;

Σε μια συνέντευξη στο Radio 5 Live του BBC, ο Berntsen είπε: «Αν έπρεπε να αποφασίσω, θα πήγαινα στο Λίβερπουλ γιατί αυτό είναι το κλαμπ μου — αλλά δεν αποφασίζω. Δεν έχω ιδέα τι θα κάνουν, ο Erling και η ομάδα του έχουν κάνει πολύ καλές επιλογές και έχουν δείξει μεγάλη γνώση στην επιλογή του κλαμπ που είναι καλύτερο γι ‘αυτόν στο παρελθόν. Είναι μια πολύ μικρή πόλη και έχουμε μόνο περίπου 12.000 που ζουν εδώ. Σχεδόν όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Την πρώτη φορά που τον είδα να παίζει ποδόσφαιρο ήταν όταν ήταν επτά και ήταν καλός από την αρχή. Δεν μπορούσαμε να πούμε πόσο μακριά θα έφτανε, αλλά πού και πού υπάρχουν κάποιοι νεαροί παίκτες που δείχνουν κάτι ξεχωριστό από μικρή ηλικία.

«Ωστόσο, είναι ασυνήθιστο να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο, οι περισσότεροι νέοι με τέτοια ποιότητα μπορούν να εξαφανιστούν. Δεν μπορούσαμε να πούμε πότε ήταν εφτά, πού πήγαινε. Έχει ακόμα το ίδιο στυλ παιχνιδιού όπως όταν ήταν 11 ή 12 ετών. Είναι πολύ έξυπνος στο κουτί και κινείται πολύ έξυπνος. Έχει μια καλή τεχνική όταν πρόκειται για γκολ βαθμολόγησης και οι τεχνικές, τακτικές και φυσικές πτυχές βρίσκονται ακριβώς στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι επίσης πνευματικά πολύ δυνατός και ο συνδυασμός αυτών των τεσσάρων το κάνει ξεχωριστό με τον Έρλινγκ».