Ο πρώην πρόεδρος της Βαρκελώνης αποκαλύπτει γιατί ο Pep Guardiola εγκατέλειψε τη λέσχη

Ο τώρα μάνατζερ της πόλης απόλαυσε ένα ξόρκι γεμάτο δόξα επικεφαλής της λέσχης της πόλης του από το 2008 έως το 2012.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έφυγε από τη Βαρκελώνη λόγω προβλημάτων με τους παίκτες, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο Σάντρο Ροσέλ.

Ο Καταλανός προπονούσε την ομάδα γενέτειρά του για τέσσερις σεζόν μεταξύ 2008 και 2012. Σε 247 αγώνες, οδήγησε τον Μπάρκα σε 179 νίκες (D47 L21) και 14 τρόπαια — μεταξύ των οποίων τρεις συνεχόμενοι τίτλοι της Λα Λίγκα και δύο κορώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους στην ιστορία της Βαρκελώνης και έθεσε τον τόνο για τη διοικητική σταδιοδρομία της Guardiola.

Το 2012, ωστόσο, ο Guardiola παραιτήθηκε από τη θέση του. Ισχυρίστηκε ότι ήταν εξαντλημένος εκείνη την εποχή και πήρε άδεια για ένα χρόνο στη Νέα Υόρκη πριν πάει για προπονητή Μπάγερν Μονάχου και σήμερα Μάντσεστερ Σίτι.

Γιατί ο Γκουαρντιόλα έφυγε από τη Βαρκελώνη;

Αλλά σε μια συνέντευξη με το El Periodico, ο Rosell ισχυρίστηκε ότι ήταν μια πτώση στα αποδυτήρια που οδήγησε στην έξοδο του Guardiola και αρνήθηκε ότι το συμβούλιο είχε κάποιο ρόλο σε αυτό.

«Δεν είναι αλήθεια», είπε ο 58χρονος.

«Έχουν εξηγήσει ενεργά και παθητικά, Guardiola και οι παίκτες. Pep αριστερά λόγω μιας διαφωνίας με τους παίκτες. Ένα πρόβλημα που είχαν στα αποδυτήρια.»

Ο Rosell διετέλεσε πρόεδρος της Βαρκελώνης από το 2010 έως το 2014. Έφερε τους Neymar και Cesc Fabregas στο Καμπ Νόου, ενώ ο σύλλογος κέρδισε τη La Liga δύο φορές και το ίδιο το Champions League.

«Τα τέσσερα χρόνια μου στην Barca είναι τα καλύτερα στην ιστορία του συλλόγου», πρόσθεσε ο Rosell.

«Όσον αφορά τους τίτλους, τα χρήματα, την ιστορία, κοινωνικά, με το ίδρυμα, είναι το καλύτερο. Υπάρχουν στατιστικά. Μπορείτε να μου πείτε «Rosell, δεν σας συμπαθώ, δεν σας αντέχω «, αλλά τα αντικειμενικά στοιχεία του χρόνου μου δημοσιεύονται και ελέγχονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Βαρκελώνης. Ποτέ δεν υπερασπίστηκα τον εαυτό μου, αλλά οι αριθμοί είναι αυτό που είναι.

«Από το 2010 έως το 2020, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας, αυτά ήταν τα καλύτερα χρόνια στην ιστορία του συλλόγου.»