Ο πρώην διευθυντής του PSG συλλογίζεται την «τεράστια» μεταφορά του Lionel Messi

Το εικονίδιο της Αργεντινής έκανε τη μοναδική μεταφορά της καριέρας του συμμετέχοντας στην PSG από τη Βαρκελώνη το περασμένο καλοκαίρι.

Ο πρώην σκηνοθέτης Λεονάρντο από το Παρίσι Σεν Ζερμέν άνοιξε το δρόμο για την μετακόμιση του Λάιονελ Μέσι από τη Βαρκελώνη.

Ο επτά φορές νικητής του Ballon d’Or έφυγε από την Barca μετά από 21 χρόνια για να ενταχθεί στο PSG τον Αύγουστο του 2021. Ο Μέσι ήταν ανοιχτός στην υπογραφή νέου συμβολαίου στο Καμπ Νόου, αλλά ο σύλλογος δεν μπόρεσε να παρατείνει τη συμφωνία του λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Μια επίκαιρη προσπάθεια από τον Leonardo και την ομάδα του έπεισε τον Μέσι να επιλέξει την PSG ως επόμενο προορισμό του. Ο Αργεντινός αστέρας αγωνίστηκε να βρει ένα γερό ξεκίνημα για την καριέρα του στο Park des Prince την περασμένη σεζόν.

Ωστόσο, ο Leonardo θεωρεί τη μεταφορά του Μέσι ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της καριέρας του στο PSG.

«Το είχαμε σκεφτεί πολύ, ναι. Είχαμε μιλήσει γι’ αυτό, αλλά ο Μέσι δεν είχε σκεφτεί ποτέ να φύγει από τη Βαρκελώνη», είπε στον L’Equipe.

«Ήταν οι τελευταίες στιγμές πριν την άφιξή του που ήταν καθοριστικές. Στη συνέχεια, όλα γίνονται λίγο πιο φυσιολογικά. Αλλά κάναμε τη μοναδική μεταφορά του Μέσι στην καριέρα του!

«Χρονολογικά, υπάρχει ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Μέσι. Είναι στον Όλυμπο.

«Έτσι, όταν κάνω απολογισμό των τελευταίων τριών ετών μου, βλέπω έναν τελικό του Champions League, έναν ημιτελικό, τον τίτλο του 10ου πρωταθλήματος, επτά εθνικά τρόπαια και υπέγραψα τον Μέσι.

«Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές στιγμές για μένα, ακόμα κι αν δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω τις καλύτερες. Το πρώτο είναι η υπογραφή, την ίδια ημέρα, των [Μάρκο] Βεράτι και [Ζλάταν] Ιμπραίμοβιτς [το 2012].

«Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ένας νεαρός από τη δεύτερη ιταλική κατηγορία και ένας παγκόσμιος αστέρας του ποδοσφαίρου έφτασαν την ίδια στιγμή. Ο δεύτερος είναι ο Μέσι. Αυτά είναι δύο τεράστια ραντεβού.»