Ο πρόεδρος της UEFA στέλνει προειδοποίηση στους συλλόγους της European Super League

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις 12 ιδρυτικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Super League έχουν αποσυρθεί, θα εξακολουθούν να τιμωρούνται.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίνη ανακοίνωσε ότι και οι 12 ομάδες που συμμετέχουν στην αποτυχημένη Ευρωπαϊκή Super League θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις.

Και οι έξι αγγλικοί σύλλογοι — Άρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τότεναμ — απέσυραν τη συμμετοχή τους ως ιδρυτικά μέλη του διαγωνισμού αποσχισθέντος την περασμένη εβδομάδα, μετά από έντονη αντίδραση οπαδών του ποδοσφαίρου και γνωστών προσωπικοτήτων.

Τρεις άλλες πλευρές στο Ατλέτικο Μαδρίτης, το Ίντερ Μίλαν και το Μίλαν έχουν αποσυρθούν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βαρκελώνη και η Γιουβέντους είναι μόνο τρεις ιδρυτικές λέσχες που έχουν απομείνει για να μην έχουν εγκαταλείψει το έργο.

Αλλά ο Ceferin χάρηκε που είδε τα αγγλικά κλαμπ να αποσυρθούν και να απολογηθούν για τις πράξεις τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μια πιο επιεικής τιμωρίας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.

«Για να δούμε. Ο καθένας πρέπει να έχει συνέπειες για ό, τι έκανε και δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν συνέβη τίποτα», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA στο Mail.

«Δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο και απλά να λες «τιμωρήθηκα γιατί όλοι με μισούν».

«Δεν έχουν προβλήματα εξαιτίας κανενός άλλου εκτός από τον εαυτό τους. Δεν είναι εντάξει αυτό που έκαναν και θα δούμε τις επόμενες μέρες τι πρέπει να κάνουμε.

«Αλλά για μένα είναι μια σαφής διαφορά μεταξύ των αγγλικών συλλόγων και των άλλων έξι. Αποσύρθηκαν πρώτοι, παραδέχτηκαν ότι έκαναν λάθος. Πρέπει να έχεις κάποιο μεγαλείο για να πεις «έκανα λάθος».

«Για μένα υπάρχουν τρεις ομάδες από αυτές τις 12 — οι αγγλικές έξι, οι οποίες βγήκαν πρώτοι, μετά οι άλλες τρεις (Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Ίντερ) μετά από αυτές και μετά αυτοί που αισθάνονται ότι η Γη είναι επίπεδη και νομίζουν ότι η Super League εξακολουθεί να υπάρχει.

«Και υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών. Αλλά όλοι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι. Με ποιο τρόπο, θα δούμε.

«Δεν θέλω να πω πειθαρχική διαδικασία, αλλά πρέπει να είναι σαφές ότι ο καθένας πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος με διαφορετικό τρόπο. Είναι πειθαρχικό; Είναι η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής;

«Θα δούμε. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε.»