Ο πρόεδρος της UEFA σπάει σιωπή για τη νέα συμφωνία του Κίλιαν Μπαπ

Η οργάνωση επικρίθηκε για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» μετά την ανανέωση της σύμβασης ρεκόρ του Γάλλου.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν ανταποκρίθηκε στη διαμάχη σχετικά με το νέο συμβόλαιο του Kylian Mbappe στο Παρίσι Σεν Ζερμέν.

Σύμφωνα με αναφορές από διάφορες πηγές, ο Mbappe έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας PSG.

Η απόφαση ελήφθη μετά την υπονόμιση της 22χρονης Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επιδιώκει την υπογραφή του από το περασμένο καλοκαίρι. Η ανακοίνωση εξόργισε τους αξιωματούχους της La Liga, οι οποίοι επικρόνισαν την PSG για τη «σκανδαλώδη» προσφορά τους στον Mbappe.

Ωστόσο, η Ceferin δεν πιστεύει ότι η PSG έχει παραβιάσει τους κανόνες του θεμιτού παιχνιδιού της UEFA στο νέο συμβόλαιο του Γάλλου.

«Η UEFA έχει αυστηρούς οικονομικούς κανόνες για το ευ αγωνίζεσθαι», δήλωσε στο BBC Sport. «Όποιος σέβεται τους κανόνες μας είναι ευπρόσδεκτος να παίξει στους διαγωνισμούς μας· όποιος δεν θα σεβαστεί τους κανόνες, δεν θα το κάνει.

«Κοίτα, δεν Ρεάλ Μαδρίτης ή οποιοσδήποτε άλλος θα πει στην Uefa τι να κάνει. Είναι εξοργισμένοι από μια άποψη και, απ’ όσο γνωρίζω, η προσφορά τους ήταν παρόμοια με την προσφορά [της PSG]».

«Θέλω να ξέρω ποιος παραβίασε τους κανόνες»

Η UEFA δέχεται πυρά επειδή δεν περιορίζει τις δραστηριότητες μεταφοράς κρατικών συλλόγων τις τελευταίες σεζόν. Αλλά Ceferin πιστεύει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αυτών των συλλόγων και των αντιπάλων τους από ένα νομικό σημείο λίγων.

«Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ, πείτε μου ένα επιχείρημα γιατί να μην είναι ιδιοκτήτες ενός κλαμπ», είπε.

«Αν λέτε ότι οι σύλλογοι ανήκουν στους οπαδούς, δεν νομίζετε ότι οι άλλες αγγλικές λέσχες έχουν ιδιοκτήτες — έχουν ιδιοκτήτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάποιοι από τη Μέση Ανατολή, έχουν ιδιοκτήτες από την Αγγλία. Έτσι είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση και είμαι πραγματικά κουρασμένος από αυτές τις κατηγορίες χωρίς κανένα συγκεκριμένο λόγο.

«Θέλω να ξέρω ποιος παραβίασε τους κανόνες και αν παραβείς τους κανόνες τότε θα τιμωρηθείς.»