Ο πρόεδρος της Σενεγάλης αντιδρά στο μποϊκοτάρισμα της χειρονομίας ΛΟΑΤ από τον Ιντρίσα Γκουεγιέ

Ο σταρ του PSG δεχόταν πυρά μετά την άρνησή του να συμμετάσχει στον αγώνα Ligue 1 εναντίον του Μονπελιέ λόγω των ισλαμικών πεποιθήσεών του.

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης Macky Sall υποστήριξε τον Idrissa Gueye εν μέσω μαζικής κριτικής από ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ.

Ο Γκουέ αρνήθηκε να συμμετάσχει στον αγώνα Λιγκ 1 του Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον του Μονπελιέ το Σάββατο.

Οι δύο πλευρές φορούσαν φανέλες στο χρώμα του ουράνιου τόξου για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας, της Διφοβίας και της Τρανσφοβίας.

Ωστόσο, ο Σενεγαλέζος σταρ αρνήθηκε να φορέσει το σετ των πλαϊνών του και έχασε το παιχνίδι. Η δράση του συνάντησε έντονη κριτική από ομάδες ΛΟΑΤ, αλλά προκάλεσε μια υποστηρικτική απάντηση από τον Πρόεδρο της Σενεγάλης.

«Υποστηρίζω την Ιντρίσα Γκάνα Γκουέ. Οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές», έγραψε στο Twitter ο Πρόεδρος Sall.

Ο Gueye ήταν μέλος της ομάδας της Σενεγάλης που κέρδισε το πρώτο τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής νωρίτερα φέτος.

Παρά την υποστήριξη της πατρίδας του, ο Gueye έχει λάβει τεράστια αντίδραση από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μια γαλλική ένωση με στόχο την ομοφοβία στον αθλητισμό, που ονομάζεται Rouge Direct, απαίτησε από τους Σενεγαλέζους να εξηγήσουν τον εαυτό τους για μποϊκοτάζ του παιχνιδιού.

«Η ομοφοβία δεν είναι άποψη, αλλά έγκλημα. Η LFP (Ligue de Football Professionnel) και η PSG πρέπει να ζητήσουν από τον Γκάνα Γκουεγιέ να δώσει εξηγήσεις και πολύ γρήγορα. Και τιμωρήστε τον αν χρειαστεί», έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η PSG δεν έχει προβεί ακόμα σε επίσημη δήλωση σχετικά με το συμβάν.