Ο πρόεδρος της Λα Λίγκα απολύει την προειδοποίηση του Ντε Γιονγκ στη Βαρκελώνη

Παρά το γεγονός ότι το Μπλαουγκράνα φέρεται να είναι ανοικτό σε πώληση, ο ίδιος ο παίκτης φαίνεται να μην έχει πειστεί.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, δήλωσε ότι η Βαρκελώνη δεν μπορεί να αναγκάσει την Φρένκι ντε Γιονγκ να φύγει ή να κάνει περικοπές μισθών.

Οι φήμες για το μέλλον του 25χρονου μέσου αιωρούνται συχνά. Εν μέσω εικαζόμενης μισθολογικής διαφοράς ύψους 17 εκατ. ευρώ, η Βαρκελώνη είναι ανοικτή σε πώληση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρεται. Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αν και ο De Jong θεωρείται ότι δεν είναι πρόθυμος να ενταχθεί στην ομάδα της Premier League.

«Η La Liga πρόκειται να επιβάλει τη νομοθεσία. Οι παίκτες δεν μπορούν να πιεστούν ή να παραμεριστούν, είναι αυτό που σηματοδοτεί τη συλλογική σύμβαση, το νόμο, τη λογική και την ηθική», είπε ο Tebas.

Η Βαρκελώνη βρίσκεται στο σωστό δρόμο

Αν και τα οικονομικά τους ζητήματα δεν είναι μυστικά, η Βαρκελώνη έχει κάνει ακόμα μεγάλες υπογραφές αυτό το καλοκαίρι. Ο Raphinha, ο Robert Lewandowski και ενδεχομένως ο Jules Kounde, θα μπορούσαν να κοστίσουν στον σύλλογο πολύ περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι γίγαντες της Καταλονίας έχουν πουλήσει περιουσιακά στοιχεία των συλλόγων, όπως τα μελλοντικά έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, για να βοηθήσουν στην άντληση κεφαλαίων.

«Παρακολουθούμε όλες τις κινήσεις του Barca πολύ στενά, αλλά όταν φτάσει η τεκμηρίωση των μοχλών και η μείωση των παικτών που έχουν να κάνουν, θα δούμε αν θα εγγραφούν όλοι», πρόσθεσε ο Tebas στις δαπάνες του συλλόγου.

«Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Έχουν ακόμη λίγη δουλειά να κάνουν για να είναι σε θέση να καταχωρήσουν όλα όσα έχουν υπογράψει και σκοπεύουν να υπογράψουν. Νομίζω ότι προς το παρόν βρίσκονται στο σωστό δρόμο.»