Ο προπονητής της Γκαμπόν αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο της απουσίας του Aubameyang

Ο επιτιθέμενος στην Άρσεναλ ήταν και πάλι απούσα για τον τελευταίο αγώνα AFCON της Γκαμπόν λόγω καταγεγραμμένων καρδιακών βλαβών, τις οποίες ο προπονητής έχει πλέον αντικρούσει.

Ο διευθυντής της Γκαμπόν Πατρίς Νεβέου αρνήθηκε ισχυρισμούς ότι η απουσία του Pierre-Emerick Aubameyang από την ισοπαλία 1-1 της Παρασκευής με την Γκάνα ήταν από καρδιακά προβλήματα, επιμένοντας ότι ήταν πραγματικά κάτω από ίχνη κορωναϊού αντ ‘αυτού.

Ο καπετάνιος των Πάνθηρες έχασε και τους δύο εναρκτήριους αγώνες της ομάδας Γ στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αφού βγήκε θετικός για COVID-19 κατά την άφιξη στο Καμερούν.

Ο Ομπαμεγιάνγκ, μαζί με τους συμπαίκτες της Γκαμπόν Μάριο Λεμίνα και Άξελ Μέι, επανήλθε στην ομάδα του Νεβέ για προπόνηση την παραμονή του αγώνα της Παρασκευής.

Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, ωστόσο, οδήγησαν την Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF) να εμποδίσει το τρίο να επιστρέψει στη δράση, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα της Γκάνα.

Αργότερα, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Γκαμπόν δημοσίευσε στο Twitter ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών Aubameyang, Lemina και Meye αποκάλυψαν «καρδιακές παθήσεις» — κάτι που ο Νεβέ έχει αρνηθεί τώρα.

«Είναι σαφές ότι το Aubameyang δεν έχει καρδιακά προβλήματα»

Σε μια συνέντευξη στο ESPN, ο Neveu έθεσε το ρεκόρ κατ ‘ευθείαν στα αποτελέσματα των δοκιμών και αποκάλυψε την αντίδραση του Aubameyang σε αυτά.

«Στις αναγνώσεις, είναι σαφές ότι το Aubameyang δεν έχει καρδιακά προβλήματα», δήλωσε ο 67χρονος Γάλλος. «Αυτός [και η Lemina] πέρασαν δοκιμές PCR, και ήταν αρνητικές.

«Στη συνέχεια, έκαναν μια δεύτερη παρτίδα των εξετάσεων, καρδιακές εξετάσεις, και φαινόταν σαν το ζευγάρι τους να είχε προβλήματα.

«Φαίνεται ότι ο ιός έχει αφήσει υπολείμματα, είναι πιθανό ότι η ασθένεια έχει αφήσει πρόσκρουση, και δύο ώρες πριν τον αγώνα, ο γιατρός της ομάδας και ο γιατρός της CAF ήταν σε ένα τηλεφώνημα μαζί μου, και μου είπαν να μην τα παίξω».

Neveu πρόσθεσε: «Όταν πήραμε τα νέα, Pierre-Emerick ήθελε να παίξει, έφυγε από το δωμάτιό του με τα υπάρχοντά του, αλλά ο γιατρός CAF μου είπε και πάλι, έτσι ο πατέρας του έπρεπε να παρέμβει.

«Ξέρω ότι τον πλήγωσε.»

Παρά την ανεπιθύμητη οπισθοδρόμηση για την Aubameyang, η Γκαμπόν ισχυρίστηκε ισοπαλία 1-1 με την Γκάνα για να ενισχύσει τις ελπίδες τους να προχωρήσουν πέρα από τα στάδια των ομίλων AFCON για πρώτη φορά από το 2012.

Η πλευρά του Νεβέ, η οποία κάθεται δεύτερη στον Όμιλο Γ σε τέσσερις βαθμούς, αντιμετωπίζει τους ηγέτες του Μαρόκου την επόμενη Τρίτη για τον τελικό αγώνα της ομάδας.