Ο πράκτορας του Γκάρεθ Μπέιλ προειδοποιεί το EFL ενάντια στην «απόλυτη καταστροφή»

Ο πράκτορας του Σούπερσταρ Τζόναθαν Μπαρνέτ προέβλεψε μια σκοτεινή στροφή στο αγγλικό ποδόσφαιρο μέσα σε μισθούς και επιπτώσεις στο Brexit.

Jonathan Barnett είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς πράκτορες στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος και συνιδρυτής του Stellar Group ονομάστηκε ο πιο ισχυρός αθλητικός πράκτορας του 2019 στον κόσμο από τον Forbes.

Η επιρροή του Μπαρνέτ στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ξεκάθαρη καθώς διαχειρίζεται τους ομοίους του Γκάρεθ Μπέιλ, του Τζακ Γκρίλις, του Μέισον Μάουντ και του Τζόρνταν Πίκφορντ. Ως εκ τούτου, ο πράκτορας ελπίζει ότι οι συμβουλές του σχετικά με το αγγλικό ποδόσφαιρο θα ακουστούν πριν να είναι πολύ αργά.

Σύμφωνα με τον πράκτορα του σούπερ σταρ, το Πρωτάθλημα Αγγλικών θα υποστεί τεράστια απώλεια ποιότητας και εσόδων, εάν αποφασίσει να προχωρήσει με το μισθό 20 εκατ. ευρώ την επόμενη σεζόν.

«Το ανώτατο όριο μισθών στο πρωτάθλημα θα ήταν μια απόλυτη καταστροφή. Κανένας καλός νεαρός παίκτης δεν θα θέλει να πάει σε αυτά τα κλαμπ. Κατευθύνεται προς τον χαμό. Το πρότυπο θα μειωθεί δραματικά και εγγυώμαι ότι αν δεν είχαμε αυτούς τους κανόνες δαπανών, θα βλέπατε μεγάλους παίκτες να αγοράζουν συλλόγους Πρωταθλήματος».

Επιπλέον, ο Μπαρνέτ συζήτησε την επίδραση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο πρωτάθλημα και πώς οι ομάδες του Πρωταθλήματος θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ύπαρξη παρόμοιων ιδιοκτητών συλλόγων.

«Ο Αμπράμοβιτς έκανε σπουδαία δουλειά. Όταν ήρθε, η Τσέλσι θα χρεοκοπούσε, το πρωτάθλημα πάλευε. Έβαλε χρήματα στην Τσέλσι, έδωσε χρήματα σε άλλους συλλόγους, και μεταμόρφωσε το παιχνίδι και θα μπορούσατε να έχετε το ίδιο στο πρωτάθλημα, αλλά για αυτούς τους κανόνες.

«Ο Αμπράμοβιτς ήταν το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι τώρα το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και παρόλα αυτά είναι ένα τρομερό χαρακτηριστικό στην Αγγλία ότι χτίζουμε πράγματα για να τους γκρεμίσουμε».

Το Brexit θα επηρεάσει σοβαρά τις συμφωνίες μεταφοράς από εδώ και πέρα.

Καθώς το αγγλικό ποδόσφαιρο έφθασε στο χαμηλό επίπεδο των τελών μεταβίβασης στη χειμερινή αγορά, η Barnett συζήτησε επίσης τον αντίκτυπο του Brexit σε πιθανές νέες συμφωνίες.

«Το Brexit αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το αγγλικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Barnett. «Κοίτα τους Λύκους, ήταν τόσο επιτυχημένοι και όμως θα μπορούσαν να μπουν τώρα; Υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν σώσει το Γουέστ Μπρομ αλλά δεν μπορούν να πάρουν άδειες εργασίας. Πιστεύω πραγματικά ότι οι ευρωπαίοι παίκτες έχουν βοηθήσει τους Βρετανούς παίκτες τόσο πολύ.

«Σας λέω — οι νεαροί Βρετανοί παίκτες είναι οι καλύτεροι της ζωής μου και αυτό γιατί έχουν μεγαλώσει και μάθει από τους καλύτερους. Αν μειώσετε το πρότυπο, θα προκαλέσετε ζημιά σε άλλους παίκτες.»