Ο Περέζ ισχυρίζεται ότι η Σούπερ Λιγκ δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ο Florentino Perez επιμένει ότι η ιδέα της Super League δεν είναι ξεσκονισμένη, παρά την πλειοψηφία των συλλόγων που επιλέγουν να αποχωρήσουν από την πρωτοβουλία.

Η Super League απέχει πολύ από το να πεθάνει και οι σύλλογοι της δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα του αποσπασμένου διαγωνισμού παρά το γεγονός ότι πρέπει να αναβάλουν το έργο λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του, δήλωσε ο Florentino Perez.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος θα ήταν ο ιδρυτής του νέου πρωταθλήματος, δήλωσε ότι οι σύλλογοι πίσω από τη Super League θα συνεχίσουν να εργάζονται σε έναν τρόπο για να λειτουργήσει ο διαγωνισμός, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στη μορφή του.

Ο Περέζ δήλωσε ότι η Super League βρίσκεται σε «κατάσταση αναμονής» και η ομάδα είναι ανοιχτή στη συζήτηση ιδεών με το κυβερνητικό σώμα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και άλλες οντότητες για να βοηθήσει το παιχνίδι εν μέσω πανδημίας κορώνου. Είπε ότι ήταν σίγουρος ότι σύντομα θα δημιουργηθεί ένας «πολύ παρόμοιος» διαγωνισμός.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», δήλωσε ο Perez στο ισπανικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα El Larguero. «Αναζητούμε τρόπους για να γίνει αυτό. Θα ήταν κρίμα να μην το κάνουμε».

Η Super League ανακοινώθηκε την Κυριακή αλλά ουσιαστικά αναδιπλώθηκε όταν οι αγγλικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποσύρθηκαν την Τρίτη εν μέσω κλιμακούμενης αντίδρασης από τους υποστηρικτές τους και προειδοποιήσεις από τη βρετανική κυβέρνηση ότι θα μπορούσε να εισαχθεί νομοθεσία για να τους ματαιώσει.

Την Τετάρτη, η Ατλέτικο Μαδρίτης και οι τρεις ιταλικοί σύλλογοι του έργου — Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ Μίλαν — επέλεξαν επίσης να μην συμμετέχουν. Αυτό άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Βαρκελώνη ως οι μόνοι σύλλογοι ακόμα επίσημα στο νέο πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα, ο Περέζ είπε ότι κανείς δεν θα έφευγε πραγματικά.

«Δεν έχουν φύγει», είπε ο πρόεδρος της Μαδρίτης. «Είμαστε όλοι ακόμα μαζί, σκεφτόμαστε τρόπους για να γίνει αυτό.»

Perez παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχουν εξηγήσει το έργο καλύτερα, και είπε ότι ήταν απογοητευμένος από την κριτική που εμφανίστηκε παντού.

«Κάθε πρόεδρος ήταν έτοιμος να μιλήσει, αλλά στη συνέχεια την επόμενη μέρα σκοτωθήκαμε», είπε. «Δεν το περιμέναμε. Ήταν σαν να είχαμε εκτοξεύσει ατομική βόμβα. Φαινόταν ότι το ήξεραν ήδη και μας περίμεναν».