«Ο πατέρας μου θα ψήφιζε την Τζόαν Λαπόρτα ως πρόεδρο της Βαρκελώνης»

Ο γιος του Γιόχαν Κρόιφ χτύπησε σκληρά ενάντια στους αντιπάλους της Τζόαν Λαπότα για την προεδρία της FC Barcelona. Η υποστήριξή του είναι απολύτως σαφής.

Η FC Barcelona είναι πιο κοντά στις εκλογές για να επιλέξει νέο πρόεδρο και η Joan Laporta είναι ο ισχυρότερος υποψήφιος για να αναλάβει τη δουλειά. Ωστόσο, ο Victor Font παρουσιάζεται ως ο πιο σημαντικός αντίπαλος στον αγώνα για να πάρει τον έλεγχο του συλλόγου. Ο Laporta θα χρειαστεί όλη την υποστήριξη που μπορεί να πάρει, ειδικά από τους θρύλους του συλλόγου. Έχοντας αυτό κατά νου, η οικογένεια Κρόιφ φαίνεται να υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο για μια νέα θητεία.

Αν και ο Γιόχαν δεν είναι πια μαζί μας, ο γιος του ενεργεί ως εκπρόσωπος για όλη την οικογένεια. Κατά τη διάρκεια των δύο χρυσών εποχών στο κλαμπ, ο Cruyff ήταν αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ. Laporta πάντα τον εκτιμούσε ως ο πατέρας του μοντέλου του συλλόγου, η οποία έδωσε στο σύλλογο σχεδόν όλα τα τρόπαια που έχουν σήμερα. Αλλά όταν η Τζόαν έφυγε από την προεδρία, ο Γιόχαν εκδιώχθηκε από τον επίτιμο πρόεδρο.

Ο Τζόρντι Κρούιφ ξέρει ποιον θα ψήφιζε ο πατέρας του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον El Larguero, ο Jordi Cruyff έκανε μια δήλωση που σαφώς τον τείνει υπέρ της Laporta. Ρωτήθηκε ποιος θα ψηφίσει ο πατέρας του για τον πρόεδρο: «Νομίζω ότι η απάντηση είναι πολύ σαφής: Joan Laporta. Είμαι απολύτως σαφής ότι θα ψηφίσω υπέρ του Laporta. Πάντα επιπλέον, όχι μόνο τώρα, αλλά και πριν και αύριο.

«Λαπόρτα ευνοιοκρατία για τις εκλογές; Barça και οι οπαδοί πρέπει να είναι υπερήφανοι, να αισθάνονται φόβο. Οι πρώην παίκτες και οι παίκτες μιλούν καλά για το Laporta και αυτό δεν είναι εύκολο. Ο ίδιος ο Xavi είπε ότι ο Laporta ήταν ο καλύτερος πρόεδρος που είχε ποτέ. Οι οπαδοί της Βαρκελώνης θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εποχές. Ο Λαπόρτα πήρε τολμηρές αποφάσεις. Οι άνθρωποι θέλουν να νιώσουν ξανά αυτά τα συναισθήματα του παρελθόντος. Το πανό (στο Σαντιάγο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης) ήταν ξεκάθαρο.»