Ο Πάμπλο Αΐμαρ αποκαλύπτει ποιος ήταν ο πραγματικός υπερήρωας που μεγάλωνε

Σε μια στήλη γραμμένη για το The Coaches’ Voice, ο Pablo Aimar αποκάλυψε ποιος ήταν ο πραγματικός υπερήρωας του καθώς μεγάλωνε στην Αργεντινή. Μπορείς να μαντέψεις ποιος;

Ο Πάμπλο Αΐμαρ έχει έναν πραγματικό υπερήρωα όπως έκαναν τα περισσότερα παιδιά στην Αργεντινή μεταξύ δεκαετίας του ’80 και του ’90. Όπως και τα παιδιά έχουν τον Λάιονελ Μέσι ως ήρωα σε αυτή τη χώρα σήμερα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ο ίδιος στην ακμή του. Ο Pablo Aimar έχει μια μοναδική ιστορία στο ποδόσφαιρο ως ένας από τους αγαπημένους νέους παίκτες του Maradona και το είδωλο του Messi μεγαλώνει. Σήμερα, εργάζεται στο τεχνικό προσωπικό της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής μαζί με τον Lionel Scaloni. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Aimar αποκάλυψε την τεράστια επιρροή του Ντιέγκο στη ζωή και την καριέρα του.

«Ήταν η μεγαλύτερη επιρροή για όσους από εμάς γεννηθήκαμε στις δεκαετίες του 1970 και του ’80», έγραψε ο Aimar σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο The Coaches’ Voice. «Μέχρι τότε οι υπερήρωες ήταν ήδη γύρω: είχατε τον Σπάιντερμαν, τον Μπάτμαν και άλλους, αλλά όλοι θέλαμε να γίνουμε Μαραντόνα αντί για τους άλλους υπερήρωες.

«Προσποιηθήκαμε ότι ήμασταν Μαραντόνα και φιλοδοξούσαμε να είμαστε ο τύπος που ήταν εκεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1986, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ιταλίας 1990, προσβάλλοντας αυτούς που χλεύαζαν τον ύμνο μας. Αυτό ήταν Μαραντόνα για μας. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν νοιαζόταν γι’ αυτόν, αλλά για πολλούς από εμάς ήταν αυτό που θέλαμε να γίνουμε. Οι οικογένειές μας αγόρασαν τις μπότες και το πουκάμισό του για εμάς, όχι το κοστούμι Spiderman.»

Η θέση του Aimar για τις συγκρίσεις Μέσι και Μαραντόνα.

Αν ρωτήσετε τον εαυτό του Messi, θα σας πει ότι ο Diego Maradona είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, Aimar έχει μια σαφή ιδέα για το επίπεδο του Leo: «Το ποδόσφαιρο δέχεται όλες τις απόψεις, αυτό είναι που το κάνει τόσο δημοφιλές. Αυτό, και επειδή έχει τόσο μεγάλη σχέση με την τυχαία τύχη. Έτσι, όταν έρχεται κάποιος που καταστρέφει όλη την τυχαιότητα, αυτό συνέβη με τον Λάιονελ Μέσι, όταν παίζει όλοι πιστεύουμε ότι η Βαρκελώνη θα κερδίσει.

«Έχει εξαντλήσει κάθε δυνατό υπερθετικό, τα τελευταία 15 χρόνια έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει. Κανείς δεν αναρωτιέται ή θεωρεί ότι κάθε χρόνο παίζει μεταξύ 60 και 70 παιχνίδια. Ξέρει ότι θα τα παίξει και είναι το καλύτερο 99% του χρόνου. Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να αναλύσουμε. Όλοι εμείς που παίξαμε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, δεν συζητούμε για το πόσα μέτρα ανά παιχνίδι καλύπτει.»