Ο Ουσμάν Ντεμπέλε αποκαλύπτει όταν είπε στον Τσάβι ότι θα υπογράψει νέο συμβόλαιο στη Βαρκελώνη.

Η διεθνής Γαλλία απέρριψε την ευκαιρία μιας κερδοφόρας δωρεάν μεταγραφής σε άλλο σύλλογο το καλοκαίρι, δεσμευόμενη να Barca αντ ‘αυτού.

Ο Ουσμάν Ντεμπέλε αποκάλυψε ότι είπε στον διευθυντή της Βαρκελώνης Χάβι Χερνάντεζ ότι θα υπογράψει νέο συμβόλαιο το Δεκέμβριο του 2021.

Μπορεί να χρειάστηκαν μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους για το εξτρέμ να βάλει στυλό σε χαρτί για τη συμφωνία, αλλά Barca ήταν πάντα η πρώτη του επιλογή.

Ο Τσάβι πάντα ήθελε να κρατήσει τον Ντέμπελ. Ακόμα και όταν η ομάδα εξόρισε τον Γάλλο τον Ιανουάριο και προσπάθησε να εξαναγκάσει την πώληση μετά από αποτυχημένες συνομιλίες για συμβόλαια, ο προπονητής τον έφερε πίσω στο μαντρί. Η πίστη του απονεμήθηκε ως η εξαιρετική μορφή του Dembele βοήθησε τη Βαρκελώνη να ανέβει από την ένατη στη δεύτερη στο LaLiga την περασμένη σεζόν.

«Με την αυτοπεποίθηση του Τσάβι, έπρεπε να μείνω. Θυμάμαι μια συνάντηση μεταξύ μας τον Δεκέμβριο και του είπα ότι επρόκειτο να υπογράψω το συμβόλαιό μου», δήλωσε ο Dembele στο RMC Sport.

«Αισθάνομαι καλά στα αποδυτήρια με όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους. Όλη η ομάδα εξελίσσεται καλά. Πάντα έλεγα στον Τσάβι ότι ήθελα να μείνω στο κλαμπ. Υπήρξαν διαπραγματεύσεις, και δεν συμβιβάστηκα, αλλά δεν είπα στον εαυτό μου ότι θα έφευγα από το κλαμπ. Είμαι εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια, και είναι καλύτερα τώρα γιατί όλοι μιλάνε για ποδόσφαιρο.

«Πάντα ονειρευόμουν να παίξω στη Βαρκελώνη. Έχω πραγματοποιήσει το όνειρό μου, και είμαι πολύ χαρούμενος.»

Ο Dembele έχει καταφέρει δύο γκολ και τέσσερις ασίστ σε οκτώ συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις της Βαρκελώνης αυτή τη σεζόν.

Ο 25χρονος μπορεί να παίξει το βράδυ της Πέμπτης, όταν η Γαλλία αναδύεται με την Αυστρία για έναν αγώνα UEFA Nations League στον όμιλο Α1