Ο Ομπαμεγιάνγκ δίνει ετυμηγορία για τη σεζόν της Άρσεναλ μετά την πρώτη τετράδα

Ο επιθετικός της Γκαμπόν έφυγε από την Άρσεναλ με δωρεάν μεταφορά για να ενταχθεί στη Βαρκελώνη τον Ιανουάριο.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αντέδρασε στην αποτυχία της Άρσεναλ να εξασφαλίσει την πρόκριση του Champions League για την επόμενη σεζόν.

Ο πρώην επιθετικός των Πυροβολών έφυγε από το κλαμπ τον περασμένο χειμώνα όταν ο Μικέλ Αρτέτα του αφαίρεσε την αρχηγία. Στη συνέχεια, ο έμπειρος σταρ εντάχθηκε στη Βαρκελώνη, όπου ανέκτησε την καλύτερη μορφή του υπό τον Xavi Hernandez.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να κερδίσουν το Europa League, οι Καταλανοί θα επιστρέψουν στο Champions League αυτή τη σεζόν. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο Aubameyang να συναντήσει τους πρώην συμπαίκτες του στον διαγωνισμό ελίτ.

«Πολύ κοντά [στο να μπεις στην πρώτη τετράδα]», δήλωσε ο πρώην αρχηγός της Arsenal στο Sky Sports.

«Νομίζω ότι έκαναν πολλές βελτιώσεις και είμαι λίγο λυπημένος γιατί ήθελα να τους πιάσω στο Champions League. Έχω πολλούς φίλους εκεί πέρα.

«Αλλά τους εύχομαι ό, τι καλύτερο για την επόμενη σεζόν και, προφανώς, πιστεύω ότι θα είναι καλό για αυτούς να επιστρέψουν και αυτοί στο Europa League. Ας ελπίσουμε ότι μπορούν να το κερδίσουν.»

Η Άρσεναλ ήταν σε καλή θέση να εξασφαλίσει την πρόκριση του Champions League για αρκετές εβδομάδες. Ωστόσο, οι κακές επιδόσεις τους εμπόδισαν να επιστρέψουν στο διαγωνισμό.

Η Τότεναμ κατάφερε να δείξει μεγαλύτερη συνέπεια καθώς ξεπήδησε τους παλιούς αντιπάλους της στα τελικά στάδια της σεζόν.