Ο Ολυμπιακός Φτιάχνει το Χειμερινό Μεταγραφικό του Πλάνο

Στον Ολυμπιακό οι νέες αφίξεις παικτών έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Ο Γιώργος Μασούρας ήρθε από τον Πανιώνιο και ο Ουσεΐν Μπα αφίχθη από τη γαλλική Γκαζελέκ Αζαξιό. Τώρα πλέον, ο Ολυμπιακός είναι στη θέση να φτιάξει το νέο του πλάνο για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος σε 14 αγώνες είχε μεγάλη συμβολή στην ομάδα του Πανιώνιου με 6 γκολ και εξαιρετική συμμετοχή στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος, αποτελεί έναν παίκτη που έρχεται με σημαντικές περγαμηνές στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Επίσης, οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον κεντρικό αμυντικό, τον 23χρονο Ουσεΐν Μπα, που θα ενταχθεί στην ομάδα το καλοκαίρι.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει σπουδαία σχέδια και πρόκειται να εργάζεται ανελλιπώς, καθώς η ομάδα αναμένει να ενισχυθεί περαιτέρω από το εξωτερικό. Αν και μεγάλο μέρος της προετοιμασίας έχει ήδη ολοκληρωθεί, δεν φαίνεται ότι οι Ερυθρόλευκοι θα σταματήσουν εκεί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές το συντομότερο δυνατό. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, Ο Γιώργος Μασούρας θα βρίσκεται διαθέσιμος στον προπονητή του, αν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με βεβαιότητα πόσο μπορεί να παίξει στην πρώτη ομάδα αυτή την στιγμή.

Olympiacos F.C. – ninopavisic / Shutterstock.com

Δεδομένων των μεταβολών αυτής της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και των αγορών που πραγματοποίησαν οι ιθύνοντες στον Ολυμπιακό, είναι πιθανό ένας από τους επιθετικούς να βρίσκεται στην πόρτα εξόδου, αφού ο σύλλογος θα έχει πλέον 4 επιθετικούς.

Ο Γκερέρο, ο οποίος πέτυχε 3 γκολ στα 11 παιχνίδια που έπαιξε, φαίνεται καλύτερα, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει τη θέση του. Ο Χασάν αποθεραπεύτηκε και αναμένεται να επιστρέψει στο γήπεδο κατά το δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Εκεί είναι και ο Μάνος, ο οποίος δεν είχε μεγάλο ρόλο στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος, παίζοντας 6 αγώνες και σκοράροντας ένα γκολ. Συνολικά, είναι σαφές ότι οι επιθετικοί είναι πολλοί στην γραμμή κρούσης. Ως εκ τούτου, αναμένεται ο Δημήτριος Μάνος να αποχωρήσει από τον σύλλογο με μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι.

Επιπλέον, ως μέρος της συμφωνίας για τον επιθετικό Μασούρα που έρχεται από τον Πανιώνιο, ενδεχομένως ο Ανδρούτσος και ο Βρούσιος να παποτελέσουν εσωτερικές μεταγραφές και να προχωρήσουν με μορφή δανεισμού στον Πανιώνιο. Επίσης, ο Δημήτρης Νικολάου ίσως σκεφτεί την πιθανή συνέχιση της καριέρας του στο εξωτερικό, στο Βέλγιο ή την Ολλανδία.

Παράλληλα, είναι απολύτως λογικό να έρχονται και οι αποχωρήσεις από τον σύλλογο, αφορώντας παίκτες που δεν έχουν θέση στην ομάδα και οποίοι δε βρίσκονται στα σχέδια του προπονητή Μαρτινς. Πιο συγκεκριμένα, ο Πάρντο μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ στο εξωτερικό μπορεί να παίξει και ο Γιάννης Μασούρας με τη μορφή δανεισμού. Επίσης, ο Σεμπά, ο οποίος έχει επιστρέψει στο Ρέντη μετά την Κίνα, δε φαίνεται να μπορεί να μείνει στην ομάδα. Μάλιστα, βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση ενός συλλόγου στο εξωτερικό.

Συμπερασματικά, με την άφιξη του Γιώργου Μασούρα, είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει έναν σπουδαίο επιθετικό, και με την αναχώρηση των προαναφερθέντων παικτών, θα υπάρχει χώρος για περαιτέρω μεταγραφικά σχέδια. Είναι βεβαίως τώρα νωρίς να μιλάμε γι’ αυτά, αλλά σίγουρα η γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού θα είναι προσανατολισμένη γύρω από τους Γκερέρο και Mασούρα.

(Εικόνα: Ολυμπιακός ΟΣΦΠ)