Ο Ολυμπιακός φτιάχνει το χειμερινό μεταγραφικό πλάνο του

Μετά από έλευσεις των νέων παίκτων στο σύλλογο, τον Γιώργο Μασούρα από αθηναϊκό Πανιώνιο και τον Ουσεϊν Μπα από την γαλλική Γκαζελέκ Αζαξιό, ο Ολυμπιακός είναι στη θέση να φτιάξει το νέο πλάνο για χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος σε 14 αγώνες έδωσε μεγάλη συμβολή στην ομάδα του Πανιώνιου με τη μορφή 6 γκολ και συμμετείχε σε πολυάριθμες ενέργειες του συλλόγου του κατά το πρώτο μέρος του πρωταθλήματος, είναι ένας παίκτης που σίγουρα κέρδισε μια κάρτα εισόδου στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» αγόρασαν και τον κεντρικό αμυντικό, τον 23χρονο Ουσεϊν Μπα, που θα ενταχθεί στην ομάδα το καλοκαίρι, και είναι προφανές ότι με την αγορά των παίκτων και περαιτέρω σχέδια στις προσεχείς ενδιάμεσες προθεσμίες θα εργάζεται συνεχώς, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένει να ενισχυθεί από το εξωτερικό. Αν και μεγάλο μέρος της εργασίας ολοκληρωθηκε, δεν φαίνεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα σταματήσουν εκεί.

Ο Πορτογάλος ειδικός θέλει τις αγορές για τη χειμερινή μεταβατική περίοδο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, Ο Γιώργος Μασούρας θα είναι και πάλι διαθέσιμος στο προπονητή του. Αν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με βεβαιότητα πόσο μπορεί να παίξεί με την πρώτη ομάδα αυτή τη στιγμή.  Δεδομένων των μεταβολών αυτής της χειμερινής μεταβατικής περιόδου και των αγορών που πραγματοποίησαν οι ηγέτες του Ολυμπιακού, είναι πιθανό ένας από τους επιθετικούς να βρίσκεται στην πόρτα εξόδου του συλλόγου, αφού ο σύλλογος θα έχει 4 επιθετικούς. Ο Γκερέρο, ο οποίος πέτυχε 3 γκολ στα 11 παιχνίδια του, φαίνεται καλύτερα, αλλά μπορεί να βρίσκεται στην εξόδο του συλλόγου Ο Χασάν αποθεραπεύτηκε και αναμένεται να επιστρέψει στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Εκεί είναι και ο Μάνος, ο οποίος δεν είχε υπερβολικό ρόλο στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος όπου έπαιξε 6 παιχνίδια και σκόραρε ένα γκολ. Συνολικά, είναι σαφές ότι οι επιθετικοί είναι πολλοί στη γραμμή κρούσης. Για αυτό το λόγο αναμένεται ο Δημήτριος Μάνος να φύγει από το σύλλογο, οπότε αν θέλει να ξαναγυρίσει στο Στάδιο Καραϊσκάκη, μια πραγματική επιλογή για αυτόν είναι μορφή δανεισμού ως καλοκαίρι.

Olympiacos F.C. – ninopavisic / Shutterstock.com

Επιπλέον, ως μέρος της συμφωνίας για τον επιθετικό Μασούρα που έρχεται από τον Πανιώνιο, θα μπορούσε να συμβεί ο Ανδρούτσος και ο Βρούσιος να πανε ως δανεισμό προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επίσης, ο Δημήτρης Νικολάου θα μπορούσε να σκεφτεί την πιθανή συνέχιση της καριέρας του στο εξωτερικό, στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία.  Επίσης, μετά την έλευση, έρχονται και οι αναχωρήσεις. Από παίκτες που δεν έχουν θέση στην ομάδα και οποίοι δεν είναι στα σχέδια του προπονητή Μαρτινς, ο Πάρντο μπορεί να βρει ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ στο εξωτερικό μπορεί να παίξει ο Γιάννης Μασούρας με τη μορφή δανεισμού.  Επίσης, ο Σεμπά, ο οποίος έχει επιστρέψει στο Ρέντη μετά το επεισόδιο του στην Κίνα, δεν θα μείνει στην ομάδα και βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση για ένα νέο σύλλογο στο εξωτερικό. Συγκεντρώνοντας όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, με την άφιξη του Γιώργου Μασούρα, το γεγονός είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει μεγάλο επιθετικό, και με την αναχώρηση των προαναφερθέντων παικτών, θα υπάρχει χώρο για περαιτέρω σχέδια μεταφοράς για την οποία είναι τώρα νωρίς να μιλάμε, αλλά σίγουρα ότι η γραμμή κρούσης θα είναι προσανατολισμένη γύρω από Γκερέρο και Mασούρα.