Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γερμανίας Kroos αποσύρεται από το διεθνές ποδόσφαιρο

Ο 31χρονος ακολουθεί το κοστούμι του μάνατζερ Joachim Low και απομακρύνεται από την εθνική ομάδα μετά το τέλος της εκστρατείας τους για το ευρώ.

Ο Τόνι Κρος ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή του από το διεθνές ποδόσφαιρο, αναφέροντας ότι τώρα θέλει να «εστιάσει πλήρως» στο ποδόσφαιρο των συλλόγων με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κρος κέρδισε το πρώτο του ανώτατο γερμανικό καπέλο σε φιλικό ενάντια στην Αργεντινή τον Μάρτιο του 2010. Τρεις μήνες αργότερα, έπαιξε στον πρώτο του αγωνιστικό αγώνα σε ένα fair-stage group του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2010.

Ο μέσος ήταν ζωτικής σημασίας για τη δόξα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Die Mannschaft 2014, με μία από τις καλύτερες επιδόσεις του να έρχεται στο 7-1 χτύπημα της Βραζιλίας.

Η Γερμανία βγήκε από το Euro 2020 μετά από ήττα 2-0 στην Αγγλία στο Γύρο των 16, και το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κρεμάσει τις διεθνείς μπότες του.

Ο Κρος έγραψε σε μια δημοσίευση στο Instagram: «Έχω παίξει για τη Γερμανία 106 φορές. Δεν θα υπάρξει άλλη φορά.

«Θα ευχόμουν πολύ, και έδωσα τα πάντα ξανά, να υπήρχαν 109 διεθνείς στο τέλος και να προστεθεί στο τέλος αυτός ο μεγάλος τίτλος, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Είχα πάρει την απόφαση να παραιτηθώ μετά από αυτό το τουρνουά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν σαφές για μένα εδώ και πολύ καιρό ότι δεν θα ήμουν διαθέσιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ.

«Κυρίως επειδή θέλω να επικεντρωθώ πλήρως στους στόχους μου με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, από τώρα και στο εξής θα επιτρέπω σκόπιμα στον εαυτό μου διαλείμματα που δεν έχουν υπάρξει ως εθνικός παίκτης για έντεκα χρόνια.

«Και επιπλέον, ως σύζυγος και πατέρας, θα ήθελα επίσης να είμαι εκεί για τη γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου.

«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να μπορώ να φορέσω αυτή τη φανέλα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Το έκανα με περηφάνια και πάθος.

«Χάρη σε όλους τους οπαδούς και τους υποστηρικτές που με μετέφεραν και με υποστήριξαν με τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες τους. Και χάρη σε όλους τους κριτικούς για το επιπλέον κίνητρο τους.

«Στο τέλος θα ήθελα να πω ευχαριστώ πολύ στον Jogi Low. Με έκανε εθνικό παίκτη και παγκόσμιο πρωταθλητή. Με εμπιστευόταν. Έχουμε γράψει μια ιστορία επιτυχίας εδώ και πολύ καιρό.

«Ήταν τιμή για μένα να το κάνω καλά — και καλή τύχη και επιτυχία στον Hansi Flick.»