Ο νέος πρόεδρος της Βαρκελώνης Laporta μιλά για το μέλλον του Messi

Ο Καταλανός κέρδισε δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της FC Barcelona την Κυριακή και τώρα έχει ανοίξει τη μεγαλύτερη προτεραιότητά του στη διατήρηση του Μέσι.

Ο Joan Laporta ελπίζει ότι μπορεί να πείσει τον Lionel Messi να παραμείνει στη FC Barcelona αφού κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του συλλόγου με κατολίσθηση.

Με το 54,28% των 55.611 ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, ο 58χρονος νίκησε άνετα τους συναδέλφους υποψηφίους του προέδρου Victor Font (29,99%) και τον Toni Freixa (8,58%) για να κερδίσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι της Καταλονίας.

Τώρα ο Λαπόρτα, ο οποίος ήταν πρώην πρόεδρος μεταξύ 2003 και 2010, θα κάνει ό, τι μπορεί για να κρατήσει τον Μέσι στο Καμπ Νόου.

Το συμβόλαιο του καπετάνιου της Βαρκελώνης λήγει το καλοκαίρι, καθιστώντας τον διαθέσιμο για δωρεάν μεταφορά σε οποιοδήποτε κλαμπ της επιλογής του. Καμία απόφαση για το μέλλον του, όμως, δεν έχει παρθεί ακόμα. Σκοπεύει να μάθει περισσότερα για τα σχέδια της Laporta πριν αποφασίσει αν θα συνεχίσει μια σταδιοδρομική συνεργασία με τους Blaugrana ή όχι.

Βλέποντας τον Μέσι να ρίχνει την ψήφο του στις εκλογές της Κυριακής για πρώτη φορά, ωστόσο, έδωσε ελπίδα στον Λαπότα.

«Σήμερα σηματοδοτεί 20 χρόνια από τότε που ένα αγόρι που ονομάζεται Leo Messi έκανε το ντεμπούτο του στην ομάδα Infantil B [U12-13] της Βαρκελώνης», δήλωσε ο Laporta μετά την ανακοίνωση της νίκης του.

«Βλέποντας τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο να ψηφίζει με τον γιο του είναι ένα παράδειγμα αυτού που έχουμε πει. Ο Λίο αγαπάει τη Βαρκελώνη. Αυτή είναι η αντανάκλαση του. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αγαπά τη Βαρκελώνη.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα τον βοηθήσει να μείνει στη Βαρκελώνη. Αυτό είναι που θέλουμε.»

Το Laporta έχει επίσης να αντιμετωπίσει αρκετά σημαντικά προβλήματα, όπως τα τεράστια χρέη της Βαρκελώνης και το μακροπρόθεσμο μέλλον των προπονητών του.

«Υπάρχουν πολλές προκλήσεις μπροστά μας και σίγουρα θα τις επιτύχουμε», είπε.

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, έχουμε ένα μεγάλο συναίσθημα. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε περισσότερο για τον Βάρκα είναι να το αγαπήσουμε, να το αγαπήσουμε περισσότερο από ποτέ. Ζήτω η Βάρκα και ζήτω η Καταλονία.»