Ο Μπάλακ αποκαλύπτει τον λόγο πίσω από τους αγώνες Τσέλσι του Βέρνερ

Ο επιθετικός Blues έχει σκοράρει μόνο ένα γκολ στις τελευταίες 18 εμφανίσεις του σε όλους τους διαγωνισμούς στο δυτικό Λονδίνο.

Ο πρώην μέσος της Τσέλσι Michael Ballack πιστεύει ότι η διαφορά στα στυλ παιχνιδιού είναι η αιτία πίσω από τους αγώνες του Timo Werner.

Ο 24χρονος αγωνίστηκε να αναπαράγει τη μορφή RB Leipzig από την καλοκαιρινή του άφιξη 53 εκατ. ευρώ. Παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα, έχει σκοράρει μόνο ένα γκολ στις τελευταίες 18 εξόδους του και φαίνεται να έχει έλλειψη εμπιστοσύνης.

Αλλά ο Μπάλακ πιστεύει ότι το στυλ ποδοσφαίρου του μάνατζερ της Λειψίας Τζούλιαν Νάγκελσμαν έπαιξε με τις δυνάμεις του Βέρνερ, κάτι που δεν έχει απολαύσει στην Τσέλσι.

«Ο Τίμο ξεκίνησε αρκετά καλά. Φυσικά, αν δεν σκοράρεις ως επιθετικός, τότε είναι δύσκολο για την αυτοπεποίθηση», είπε ο Μπάλακ στο World Game.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο για αυτόν συνολικά, καθώς συνήθιζε να παίζει διαφορετικά στη Λειψία.

«Είχε πολύ περισσότερο χώρο μπροστά του. Η Τσέλσι είναι το είδος της ομάδας που έχει πολλή κατοχή μπάλα, θέλοντας να κυριαρχήσει στον αντίπαλο. Ίσως ακόμα περισσότερο με τον [νέο διευθυντή Thomas] Tucel.»

Ο Μπάλακ πρόσθεσε: «Ίσως πρέπει να δουλέψει λίγο στο στυλ παιχνιδιού του ή να προσπαθήσει να μπει σε καλύτερες θέσεις.

«Ως επιθετικός εξαρτάτε από τους συμπαίκτες σας για να σας βρουν και αν η ξηρασία [γκολ] σπάσει, τότε θα είναι σε θέση να βρει την παλιά του μορφή.

«Συνήθιζε να έχει καλές φάσεις με την εθνική ομάδα, χρησιμοποιώντας τη φυσική παρουσία και τη δύναμή του για να καταρρεύσει στο φτερό.

«Έτσι, όταν η [ξηρασία] σπάσει, τότε τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και πάλι.»