Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραδέχεται το «μειονέκτημα» στον διαγωνισμό Ballon d’Or

Ο επιθετικός Λίβερπουλ είναι μεταξύ των κύριων υποψηφίων για να κερδίσει το βραβείο φέτος.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητές του να κερδίσει το Μπαλόν ντ’Ορ μειώθηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ του Λίβερπουλ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Κόκκινοι ήταν πρόθυμοι να εκδικηθούν τη Ρεάλ Μαδρίτης για την τελική ήττα του UCL το 2018. Ωστόσο, Salah και co υπέστη μια ήττα 1-0 που έληξε λαμπρή σεζόν τους σε μια απογοητευτική νότα.

Η ήττα μείωσε επίσης τις πιθανότητες του Salah να καταστρέψει σημαντικά τη Μπαλόν ντ’Ορ. Το αστέρι της Αιγύπτου κέρδισε το Χρυσό Boot της Premier League, το FWA Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς και το PFA Player της Χρονιάς για τις επιδόσεις του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας 2021-22.

Ωστόσο, στο διαγωνισμό για το βραβείο ποδοσφαίρου της Γαλλίας, βλέπει μπροστά του τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στους θριάμβους της La Liga και του Champions League της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Θέλω να κερδίσω για να ενταχθώ στον George Weah, τον μοναδικό Αφρικανό [το 1995]», είπε ο Salah στον L’Equipe.

«Είναι αλήθεια ότι σοκαρίστηκα από την κατάταξή μου στο 2021 (έβδομος). Για το τρέχον έτος, η ήττα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα μειονέκτημα, ακόμα κι αν έπαιξα ένα καλό παιχνίδι στον τελικό.

«Αλλά δεν ακυρώνει όλα όσα έχω επιτύχει εδώ και μήνες. Ας περιμένουμε την ψηφοφορία. Και αν δεν είμαι ο Μπαλόν ντ’Ορ το 2022, θα κάνω ό, τι μπορώ για να είμαι ο επόμενος.»

Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω τι λέει ο Μπενζεμά. Δεν βλέπει μόνο τον εαυτό του ως σκόρερ, ξέρει ότι επηρεάζει κάθε πτυχή του παιχνιδιού της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Όπως και άλλοι, θέλω να με βλέπουν ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

«Στο Λίβερπουλ, όλοι τρέχουν για όλους τους άλλους. Αν δεν πολεμήσω για την υπεράσπιση, δεν θα πολεμήσουν για μένα.

«Πρέπει να είμαι παράδειγμα, για να είμαι ο πρώτος που θα πιέσει, να θυσιαστώ για την ομάδα.»