Ο Μουρίνιο ονομάζει τον λόγο για την άνοδο του Μάουντ στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Τσέλσι

Ο πρώην διευθυντής της Τσέλσι Χοσέ Μουρίνιο έδωσε τις απόψεις του για την ανάπτυξη του «πολύ, πολύ διανοούμενου» Mason Mount.

Ο Χοσέ Μουρίνιο έχει πιστώσει τον Φρανκ Λάμπαρντ για την εντυπωσιακή εξέλιξη του Μέισον Μάουντ στο Τσέλσι.

Το πρώην αφεντικό των Blues πιστεύει ότι ο Lampard έδωσε στον Mount «απίστευτες συνθήκες» για να ευδοκιμήσει στο υψηλότερο επίπεδο συνεχίζοντας να τον παίζει ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν πήγανε στο δρόμο του συλλόγου.

Ο 22χρονος προήχθη σε μια πρώτη τακτική ομάδα κατά τη διάρκεια ενός και ενάμισι έτους ξόρκι του Λάμπαρντ ως μάνατζερ της Τσέλσι. Πήρε ακόμα και το περιβραχιόνιο του καπετάνιου πριν την αναχώρηση του Άγγλου τον Ιανουάριο.

Ο Mount συνέχισε να υπερέχει υπό τον διάδοχο του Lampard, Thomas Tucel, και πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Παίκτη της Χρονιάς του συλλόγου για το 2020/21. Απέδειξε το κλειδί πίσω από την αναβίωση της Chelsea στα μέσα της σεζόν για να σφραγίσει τον τερματισμό της Premier League και τη δόξα του Champions League.

Τώρα ο Μουρίνιο έχει φτάσει στην απίστευτη άνοδο του προϊόντος της Ακαδημίας Μπλουζ στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Ο Mourinho είπε στους Times: «Παντού» για το ποια είναι η καλύτερη θέση του Mount.

Οι Πορτογάλοι συνέχισαν: «Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Τον είδα πριν από δύο σεζόν στον πρώτο του αγώνα [Premier League], την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Τσέλσι στο Old Trafford, και είδα το ταλέντο, αλλά δεν έβλεπα ωριμότητα ή συνέπεια.

«Έβαλα ένα μικρό ερωτηματικό για το πόσο καιρό αυτό το αγόρι θα πρέπει να αναπτυχθεί και να γίνει ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Δεν χρειαζόταν πολύ χρόνο.

«Νομίζω ότι πρέπει να ευχαριστήσει τον Φρανκ γιατί ακόμα και με τα αποτελέσματα να μην είναι υπέροχα πάντα πίστευε σε αυτό το παιδί. Του έδωσε απίστευτες συνθήκες για να αναπτυχθεί.

«Πιστεύω ότι είναι ένας επιθετικός παίκτης, δημιουργικός παίκτης, αλλά έχει την τακτική πειθαρχία».

Ο Μουρίνιο πρόσθεσε: «Ο Όρος είναι ομαδικός παίκτης.

«Τον βλέπουμε τώρα με τον Tucel να έρχεται από τα πλάγια, όταν με τον Frank ήταν περισσότερο από ένα No 10. Όταν παίζουν με ένα πίσω πέντε, μπορεί να είναι ο τρίτος παίκτης που επιτίθεται ή ο τρίτος παίκτης στο μέσο.

«Νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ έξυπνος στο γήπεδο. Από ό, τι βλέπω, έχει μια πολύ καλή κατανόηση του παιχνιδιού.

«Έχει στόχους, κάτι που είναι σημαντικό για έναν παίκτη στο κέντρο. Τον συμπαθώ πάρα πολύ.»