Ο Μαγκουάιρ αποκαλύπτει πως έμαθε ότι θα γίνει αρχηγός της Γιουνάιτεντ.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ αποκαλύπτει ότι δεν περίμενε να ονομαστεί καπετάνιος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει μιλήσει για την ευθύνη μέχρι στιγμής.

Ο Harry Maguire είναι σταθερό μέλος της back-line των Red Devils από τότε που μπήκε στο club από το Leicester City το καλοκαίρι του 2019.

Χαιρόμενος για την ηγετική του αύρα κατά τη διάρκεια της θητείας του με τις αλεπούδες, ο διεθνής διεθνής Αγγλία είδε σύντομα νέα ευθύνη στο Old Trafford.

Μόλις λιγότερο από έξι μήνες μετά την άφιξή του στο κλαμπ, ο Μαγκουάιρ ονομάστηκε αρχηγός της United, αφού τότε ο καπετάνιος Ashley Young αναχώρησε για την Inter Milan.

Αφού αγωνίστηκε αρχικά στην αρχή της σεζόν, ο 27χρονος υπήρξε βασικό μέλος της άμυνας των Κόκκινων Διαβόλων που εντυπωσιάστηκε τελευταία.

Πολλοί έμειναν σοκαρισμένοι από την απόφαση του Ole Solskjaer να ονομάσει τον Maguire αρχηγό του συλλόγου και ο υπερασπιστής αποκαλύπτει ότι δεν το περίμενε ούτε εκείνη τη στιγμή.

«Αυτός (Ole) απλά με τράβηξε και είπε, «Κοίτα, θα σε κάνω αρχηγό αυτού του συλλόγου» είπε στο επίσημο podcast του συλλόγου.

«Προφανώς ήταν μια μεγάλη στιγμή για μένα — είναι μεγάλη τιμή να παίζω για αυτό το κλαμπ, δεν πειράζει να είμαι ο καπετάνιος και να οδηγώ τα αγόρια στο Old Trafford. Είναι τεράστια τιμή και τεράστιο προνόμιο.»

«Ήρθε πολύ νωρίτερα από ό, τι θα είχα ονειρευτεί. Προφανώς ο Ας [Ashley Young] ήταν εδώ πριν, έμαθα πολλά από τον Ash όταν ήταν εδώ για τρεις ή τέσσερις μήνες. Ένας σπουδαίος τύπος, ένας σπουδαίος παίκτης για το κλαμπ, ένας σπουδαίος υπηρέτης.»

Ο Μαγκουάιρ μίλησε επίσης για κάποιες από τις ευθύνες εκτός γηπέδου που έχει να αναλάβει.

«Ναι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης — πολλά μέσα ενημέρωσης! Το να αντιμετωπίζεις τα ΜΜΕ όταν οι καιροί είναι δύσκολοι είναι μάλλον δύσκολοι» συνέχισε.

«Δεν μπορείς να μπεις σε καμαρίνι και να διαλέγεις παίκτες, όταν μόλις σε ξυλοκοπήσουν, να πας και να αντιμετωπίσεις τα ΜΜΕ.»

«Πρέπει να σηκωθείς σαν καπετάνιος και να πας να το αντιμετωπίσεις, να πάρεις το ραβδί και τον έλεγχο και να το χειριστείς με θετικό τρόπο.»

«Οι άλλες ευθύνες, για να είμαι ειλικρινής έχουμε μια μεγάλη ομάδα, έχουμε μια μεγάλη ομάδα από παλικάρια που όλοι ενώνονται με τις ευθύνες.»