Ο Μέσι σκοράρει καθώς ο Galtier δοκιμάζει την πρώτη νίκη ως μάνατζερ του PSG

Ο νέος αρχηγός του PSG κέρδισε το πρώτο του παιχνίδι ως επικεφαλής της ομάδας αστεριών της PSG.

Ο Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε τον Καβασάκι Φρονταλέ σε φιλικό αγώνα την Τετάρτη.

Ο Λάιονελ Μέσι και ο Αρνό Καλιμουέντο σκόραρε καθώς η πλευρά του Κριστόφ Γκαλτιέ νίκησε την ιαπωνική πλευρά με 2-1. Πλήθος άνω των 60.000 έγινε μάρτυρας του πρώτου αγώνα του νέου μάνατζερ που είναι υπεύθυνος για το PSG, μετά την μετακόμιση του από τη Νίκαια νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Ο Γκαλτιέ παραδέχεται ότι η πλευρά του θα μπορούσε να έχει δεχτεί περισσότερα γκολ εναντίον της Καβασάκι. Ωστόσο, πιστεύει ότι οι παίκτες του PSG μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στο στυλ παιχνιδιού του.

Μιλώντας στην L’Equipe, είπε: «Ήταν ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι ενάντια σε μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση του πρωταθλήματος, τόσο σωματικά, τακτικά και τεχνικά έτοιμη.

«Όσον αφορά εμάς, υπήρχαν καλοί επιθετικοί συνδυασμοί. Μου άρεσε ο τρόπος που οι παίκτες μου ασκούσαν πίεση στο γήπεδο δυνατά και καθαρά, κάτι που μας επέτρεψε να είμαστε επικίνδυνοι και να δημιουργούμε πολλές καταστάσεις για τον εαυτό μας.

«Εξελισσόμαστε σε ένα νέο σύστημα, στο 3-4-1-2, οπότε πρέπει να το αφομοιώσουμε. Βιώσαμε πολλές ανισορροπίες και έτσι παραχωρήσαμε πάρα πολλές καταστάσεις στο στόχο μας.

«Είναι μια μεγάλη γραμμή εργασίας για τις επόμενες εβδομάδες. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να έχουμε πολλούς ανθρώπους [που εμπλέκονται] επιθετικά και ταυτόχρονα να είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε μια δίκαιη ισορροπία.

«Πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε γρήγορα προσαρμογές και αποζημιώσεις για να αποφύγετε να πιαστείτε σε μεταβατικές καταστάσεις».

Η PSG θα αντιμετωπίσει Urawa Red Diamonds στην επόμενη φιλική περίοδο προετοιμασίας τους το Σάββατο.