Ο Μέσι κλείνει σε δίσκο του Ρονάλντο Λα Λίγκα

Η Αργεντινή έχει προχωρήσει άλλο ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνει περισσότερη ιστορία La Liga σε βάρος του μακρού αντιπάλου Ρονάλντο.

Ο Lionel Messi έχει προχωρήσει σε ένα γκολ που ισούται με το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο για τις περισσότερες ποινές που σημειώνονται στην ιστορία της La Liga.

Ο αρχηγός της FC Barcelona σκόραρε από τη θέση στην ισοπαλία 1-1 της Κυριακής εναντίον του Κάντιθ στο Καμπ Νόου. Ήταν η 60η ποινή που είχε σκοράρει σε όλη την καριέρα του στην ισπανική κορυφαία πτήση, αφήνοντάς τον στο χείλος του ταιριάζουν Ρονάλντο.

Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε ρεκόρ 61 σποτ λακτίσματα κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην Ισπανία μεταξύ 2009 και 2018 προτού ενταχθεί στη Γιουβέντους.

Messi vs Ρονάλντο — ποιος ήταν ο πιο παραγωγικός τιμωρίας?

46% των 134 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν έρθει στη Λα Λίγκα αφού σκοράρουν 61 φορές από το σημείο. Έχασε μόνο 11 φορές για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφήνοντάς τον με ποσοστό επιτυχίας 85% στην ισπανική κορυφαία πτήση.

Ο Μέσι, εν τω μεταξύ, έχασε 13 ποινές κατά τη διάρκεια της καριέρας του La Liga. Ωστόσο, ο σταρ της Βαρκελώνης έχει πετύχει 60 γκολ από 73 προσπάθειες και το ποσοστό επιτυχίας του 82% δεν είναι μακριά από του Ρονάλντο.

Από τότε που έφυγε ο Κριστιάνο το 2018, ο 33χρονος έχει θέσει στο σπίτι 12 γκολ από τις 13 προσπάθειες στην Ισπανία.

Αλλά ενώ ο Μέσι θα γίνει σίγουρα ο κάτοχος του ρεκόρ για τις περισσότερες ποινές που σημειώθηκαν στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ο Ρονάλντο ήταν πιο παραγωγικός λήπτης κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μαδρίτη — τουλάχιστον στατιστικά μιλώντας.