Ο Μάικ Ντιν βγήκε από τον επόμενο γύρο της Πρέμιερ Λιγκ εν μέσω απειλών θανάτου.

Ακολουθώντας τις κόκκινες κάρτες του Soucek και του Bednarek, ο Mike Dean αποφάσισε να πάρει κάποιο χρόνο από τη διαιτησία.

Η διαδικτυακή κακοποίηση έχει γίνει σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία μας. Διάσημοι ποδοσφαιριστές και διαιτητές σε όλο τον κόσμο έχουν πέσει θύματα φυλετικής κακοποίησης, ξενοφοβίας, ακόμα και απειλών θανάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι επιλέγουν να διαγράψουν ή να αναστείλουν τους λογαριασμούς τους, άλλοι αναλαμβάνουν νομική δράση, ενώ άλλοι αναγκάστηκαν ακόμη και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Αυτή ήταν η περίπτωση του Michael Oliver, 35χρονου διαιτητή, ο οποίος είναι μια τακτική παρουσία τόσο στην Premier League όσο και στην ευρωπαϊκή ομάδα. Σύμφωνα με τον Mark Clattenburg, ο Άγγλος αξιωματούχος έπρεπε να κινηθεί αφού οι οπαδοί δυσαρεστημένοι με μια από τις παραστάσεις του.

«Οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Κάνουν λάθη στην έξαψη της στιγμής. Κι εγώ έφτιαξα πολλά. Αλλά υπάρχει μια γραμμή. Δυστυχώς, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή η γραμμή περνάει πολύ συχνά», δήλωσε ο Clattenburg.

«Ο Michael Oliver αναγκάστηκε να απομακρύνει την οικογένειά του από το σπίτι τους μετά το παιχνίδι στο οποίο η Γιουβέντους έπεσε εκτός του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2018».

Ο Μάικ Ντιν έγινε ο τελευταίος στόχος για διαδικτυακή κακοποίηση.

Οι διαιτητές, οι διευθυντές και οι παίκτες έχουν καλέσει τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να φέρουν τα «trolls» υπόλογα για τις ενέργειές τους. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάποιοι μπορεί να δουν ως φυσιολογική συμπεριφορά μετά από ένα παιχνίδι έχει στην πραγματικότητα σοβαρές συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων.

Πρόσφατα, ο Μάικ Ντιν ήταν στο επίκεντρο της διαδικτυακής κατάχρησης μετά την αποστολή του Soucek του Γουέστ Χαμ και του Μπέντναρεκ του Σαουθάμπτον. Οι κόκκινες κάρτες θεωρήθηκαν εξαιρετικά αμφιλεγόμενες και μάλιστα ανατράπηκαν από την FA.

Σύμφωνα με την Ντέιλι Μέιλ, ο Ντιν ήταν θύμα απειλών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στόχευαν στη γυναίκα του και τις δύο κόρες του. Ως εκ τούτου, ο διαιτητής αποφάσισε να αναφέρει τις απειλές που απευθύνονται σε αυτόν και την οικογένειά του στην αστυνομία Merseyside. Επιπλέον, ο 52χρονος αξιωματούχος σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντα διαιτησίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Richard Masters, καταδίκασε την κατάχρηση κατά του διαιτητή και απηύτησε έκκληση για δράση.

«Είναι ασυγχώρητο το γεγονός ότι ο Mike Dean και η οικογένειά του δέχθηκαν διαδικτυακή κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένων των απειλών θανάτου, ως αποτέλεσμα του να κάνει τη δουλειά του σε αγώνα της Premier League», δήλωσε ο Masters.

«Ο Μάικ και η οικογένειά του έχουν την πλήρη υποστήριξή μας στο να το αναφέρουν αυτό στην αστυνομία. Αυτό υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη για μεγαλύτερη προληπτική παρέμβαση από εταιρείες κοινωνικών μέσων για την παύση της διαδικτυακής κατάχρησης και τον εντοπισμό των παραβάτες.»