Ο λόγος που ο Ρίο Φερδινάνδος λυπάται τον Τιάγκο Αλκαντάρα

Στη μέση του παιχνιδιού μεταξύ Τότεναμ και Λίβερπουλ, ο Ρίο Φέρντιναντ εξήγησε τον λόγο που λυπάται τον Τιάγκο Αλκαντάρα.

Η τακτική κατάσταση του Thiago Alcantara περιγράφηκε από τον Rio Ferdinand τέλεια στη μέση του αγώνα Τότεναμ εναντίον Λίβερπουλ. Η Πρέμιερ Λιγκ είχε ένα παιχνίδι κρίσιμη στιγμή σήμερα μεταξύ των δύο συλλόγων με Thiago Alcantara χαρακτηρίζει. Όταν ο Jurgen Klopp ζήτησε τη μετάθεσή του, ήταν προφανές ότι ήθελε ο μέσος να καταλάβει μια θέση παρόμοια με το ρόλο του στην Μπάγερν Μονάχου.

Αλλά η τρέχουσα σεζόν χτυπά τους παίκτες του Λίβερπουλ αρκετά σκληρά όσον αφορά τους τραυματισμούς. Αυτό ανάγκασε το χέρι του Klopp, καθώς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Thiago σε διαφορετικές θέσεις. Στην πραγματικότητα, Thiago ήταν επίσης ένας από τους παίκτες που τραυματίστηκαν αρκετά νωρίς στη σεζόν. Αλλά άλλοι παίκτες του κέντρου όπως ο Wijnaldum, ο Henderson ή ο Fabinho πιέζουν τον Alcantara σε έναν εντελώς νέο ρόλο. Το Ρίο Φέρντιναντ δεν μπορεί παρά να λυπάται για το προϊόν της Ακαδημίας της Βαρκελώνης.

Ο Φέρντιναντ καρφώνει την τωρινή κατάσταση του Τιάγκο.

Σε μια δήλωση που έλαβε ο Mirror, ο Ferdinand απάντησε αν πιστεύει ότι ο Thiago είναι καλός για το Λίβερπουλ: «Εκατό τοις εκατό σε ορισμένες πτυχές. Βλέπεις με την μπάλα είναι τόσο εύκολος στο μάτι. Το παιχνίδι του φαίνεται τόσο εύκολο. Χειραγωγεί την μπάλα όπως όλοι στον πλανήτη. Η εμβέλεια του περάσματος είναι υπέροχη. Φέρνει κάτι διαφορετικό όσον αφορά τη δημιουργικότητα και την ικανότητα να διεξάγει ένα παιχνίδι. Αλλά μετά χάνεις κάτι, ίσως, από τη φυσική πλευρά.

«Τα θεμέλια της νίκης του Λίβερπουλ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν το μηχανοστάσιο στο κέντρο των Henderson, Wijnaldum και Fabinho. Δουλεύω σκληρά και το δίνω στους απεργούς. Είναι αυτή η μικρή διάσταση που είναι ελαφρώς διαφορετική που προσπαθεί να εισαγάγει ο Κλοπ στην ομάδα. Τον λυπάμαι από πολλές απόψεις επειδή ήρθε σε μια ομάδα που έχει αποσυναρμολογηθεί από τραυματισμούς. Πρέπει να αναπληρώσει, είχε και τα δικά του τραύματα, πράγμα που δεν είναι πάντα καλό. Ερχόμενοι σε μια νέα λέσχη, νέα κουλτούρα, νέα χώρα — τόσο δύσκολο. Δεν έχει σημασία πόσο εμπειρίες είστε. Είχε στα χέρια του κάθε τρόπαιο διαθέσιμο ως παίκτης. Είναι δύσκολο γι’ αυτόν».