Ο λόγος που ο Ντιέγκο Σιμεόνε πρέπει να φύγει από το Ατλέτικο Μαδρίτης

Έχουμε μια εις βάθος ανάλυση του γιατί ο Ντιέγκο Σιμεόνε πρέπει να φύγει από το Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρέπει να προχωρήσει.

Πολλοί υποστηρικτές της Ατλέτικο Μαδρίτης από το παλιό σχολείο έκαναν αναθυμιάσεις χθες το βράδυ εναντίον του Ντιέγκο Σιμεόνε. Αντίθετα με άλλες φορές που οι Κολχονέρος δεν τα παρατάνε, έδειχναν ηττημένοι από το πρώτο λεπτό εναντίον της Τσέλσι. Το «Cholo» τείνει να αποτυπώνει ένα μαχητικό πνεύμα σε όλους τους παίκτες του, αλλά τα πράγματα δεν λειτούργανε όπως είχε προγραμματιστεί αυτή τη φορά. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν ως ένας από τους ισχυρότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ευρώπη, πολλοί τους είχαν ως κορυφαίο υποψήφιο τίτλο.

Αλλά κάπου στην πορεία αυτή τη σεζόν, κάτι άλλαξε εντελώς. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το κύριο πρόβλημα με τη φιλοσοφία του Simeone. Αν και το Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν μια μέτρια λέσχη τα προηγούμενα χρόνια, έχουν αναπτυχθεί εκθετικά υπό τον Diego Simeone. Έφτασαν ακόμη και στο σημείο όπου πλήρωσαν 126 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη (Joao Felix). Τις προηγούμενες δεκαετίες, αυτό ήταν απλά έξω από το πεδίο της δυνατότητας για τους Colchoneros.

Ο Σιμεόνε έχει κολλήσει με τις ιδέες του.

Κάποιος θα πίστευε ότι μετά από μια χρονική περίοδο που αναπτύσσεται ως σύλλογος, η φιλοσοφία του παιχνιδιού τους μπορεί να αλλάξει. Ωστόσο, ο Simeone επιλέγει να διατηρήσει τον ίδιο «μέτριο» τρόπο να κοιτάξει τη δική του λέσχη. Δεν συνειδητοποιεί ότι οι παίκτες που έχει θέλουν να παίξουν πιο προσβλητικό ποδόσφαιρο και πραγματικά να κυριαρχήσουν στο τοπίο. Χθες ήταν το τέλειο παράδειγμα ενός διευθυντή που φοβάται να πάει μετά το αποτέλεσμα στο Champions League.

Η Τσέλσι ήταν υπερβολικά αμυντική υπό τον Τόμας Τούσελ, που ήταν η τέλεια στιγμή για την ομάδα του να βγει στην επίθεση. Τι έκανε ο «Τσόλο «; Πήρε τον Λουίς Σουάρεζ από το γήπεδο και πρότεινε μια πιο αμυντική τακτική προσέγγιση καθώς η ομάδα έχανε. Απλά αποτυγχάνουμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό πίσω από τις αποφάσεις αυτού του μάνατζερ, ειδικά καθώς συνέχιζαν να χάνουν το παιχνίδι. Ίσως ήρθε η ώρα για το Ατλέτικο να αρχίσει να ψάχνει νέους μάνατζερ για να πάρει την ομάδα σε διαφορετική κατεύθυνση.