Ο Λούκα Μόντρικ «περήφανος» μετά την επίτευξη ενός νέου ορόσημου καριέρας

Ο νικητής του Μπαλόν ντ’Ορ 2018 κέρδισε το 150ο καπέλο του για την εθνική ομάδα της Κροατίας τη Δευτέρα.

Ένας «περήφανος» Λούκα Μόντρικ ανακουφίστηκε που η εμφάνισή του ορόσημο για την Κροατία δεν κατέληξε σε ήττα.

Ο Μόντρικ κέρδισε το 150ο καπέλο του τη Δευτέρα σε ισοπαλία 1-1 εναντίον της Γαλλίας σε σύγκρουση του UEFA Nations League στο Σπλιτ. Η καθυστερημένη ποινή του Αντρέι Κραμάριτς ακύρωσε το πρώτο του Adrien Rabiot, απαλλάσσοντας τον Κροάτη αρχηγό της ήττας την ιδιαίτερη βραδιά του.

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, δόξα τω Θεώ που δεν χάσαμε», δήλωσε ο Μόντρικ μετά το τελικό σφύριγμα. «Ωστόσο, μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση που επιδείξαμε. Παίξαμε καλά, συμπαγώς, γενναία, και αυτό είναι που θέλαμε».

Ο πρώτος Κροάτης θα κερδίσει 150 κεφαλές

Τη Δευτέρα, ο Μόντρικ αποτέλεσε τον πρώτο παίκτη που κέρδισε 150 συμμετοχές για την Κροατία μετά την επανεισδοχή της εθνικής ομάδας από τη FIFA το 1992.

Προς τιμήν του ορόσημου, η γαλλική ομάδα έδωσε στον 36χρονο ένα δώρο, ενώ το κοινό της έδρας έφτιαξε ένα tifo — το οποίο έγραφε: «Είσαι ο αρχηγός μας, είμαστε δικοί σου Luka».

«Αυτό είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα», δήλωσε ο Modric. «Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που κατάφερα να πετύχω αυτό το επίτευγμα με την Κροατία. Πραγματικά δεν το περίμενα αυτό, αλλά ορίστε, είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που το έκανα.

«Ευχαριστώ το πλήθος για την υποδοχή τους. Είναι αρκετό για να κάνουν τις τρίχες σας να σηκωθούν. Χάρη σ’ αυτούς γι’ αυτό, και στους Γάλλους και στον Ντιντιέ ντε Σαντρ για το δώρο τους. Ούτε εγώ το περίμενα, αλλά ήταν μια όμορφη χειρονομία από αυτούς».