Ο Λουίς Ενρίκε ανοίγει το μέλλον του ως μάνατζερ της Ισπανίας μετά την έξοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η σύμβαση του πρώην μάνατζερ της Βαρκελώνης και των Ρομά με την εθνική ομάδα της Ισπανίας λήγει στα τέλη του έτους.

Ο Ισπανός προπονητής Luis Enrique δεν αναμένει καμία συζήτηση για το μέλλον του με την εθνική ομάδα να ξεκινήσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα το νωρίτερο.

Η αναφερόμενη σύμβαση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ηλικίας 52 ετών, λήγει στο τέλος του 2022. Ο Luis Rubiales, πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έχει δηλώσει την επιθυμία του να παρατείνει τη συμφωνία στο παρελθόν.

Ωστόσο, βλέποντας την Ισπανία να καταρρέει από το Παγκόσμιο Κύπελλο σε μια απογοητευτική ήττα των 16 στο Μαρόκο την Τρίτη, ο Enrique παραμένει επιφυλακτικός για το μέλλον του προς το παρόν.

«Αυτή τη στιγμή ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι να δω την οικογένειά μου και τα σκυλιά μου και να είμαι μαζί τους. Υποθέτω ότι από την επόμενη εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος [Luis Rubiales] το θεωρεί επίκαιρο, θα μιλήσουμε για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον», δήλωσε ο διευθυντής μετά τον αγώνα στο Education City Stadium.

«Αυτή τη στιγμή, αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μένα γιατί πρέπει να αφομοιώσουμε αυτή την απογοήτευση και να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Ο Λουίς Ενρίκε αναλαμβάνει την ευθύνη για την έξοδο από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Παρά το γεγονός ότι κυριαρχούσε στην κατοχή και επέστρεφε το Μαρόκο για μεγάλες περιόδους της τελευταίας ισοπαλίας των 16, η Ισπανία δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Ο αγώνας τελείωσε 0-0 μετά από επιπλέον χρόνο και πήγε στα πέναλτι, τα οποία το Μαρόκο κέρδισε 3-0.

Ο Μαροκινός φύλακας Yassine Bounou έσωσε δύο πέναλτι από τους Ισπανούς μέσους Carlos Soler και Sergio Busquets, ενώ ο Pablo Sarabia χτύπησε τη θέση. Ο Achraf Hakimi έβαλε σε σακούλα το νικητήριο πέναλτι για το Μαρόκο.

«Η ευθύνη είναι δική μου», είπε ο Enrique για την ήττα.

«Επέλεξα τους τρεις πρώτους που θα έπαιρναν πέναλτι, οι οποίοι θεωρούσα τους καλύτερους ειδικούς στο γήπεδο. Δεν φτάσαμε καν στον τέταρτο. Ο Bounou είναι ένας θεαματικός τερματοφύλακας από αυτή την άποψη, έχει μεγάλο ποσοστό να πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ήταν σπουδαίος.»

Η ήττα της Τρίτης ήταν ο τρίτος γύρος 16 εξόδου της Ισπανίας σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και η δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στο τελευταίο στάδιο των 16, έχοντας χάσει και από τη Ρωσία το 2018 από το σημείο.