Ο Λεμάρ κερδίζει τον έπαινο του Σιμεόνε μετά τη διάσωση του Ατλέτικο εναντίον της Εσπανιόλ

Οι κάτοχοι τίτλων θα είχαν ρίξει δύο κρίσιμους πόντους αν όχι για την απεργία του Γάλλους στις τελευταίες στιγμές του παιχνιδιού.

Ο Thomas Lemar κέρδισε τον έπαινο του διευθυντή Diego Simeone μετά τη διάσωση της Ατλέτικο Μαδρίτης εναντίον της Espanyol στο στάδιο RCDE την Κυριακή.

Φαινόταν ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Εσπανιόλ ήταν έτοιμοι να συμβιβαστούν με ισοπαλία, με το σκορ να είναι ισοπαλία στο 1-1 μέχρι αργά στο χρόνο διακοπής. Ο Ραούλ ντε Τομάς είχε βάλει τους οικοδεσπότες στο μπροστινό πόδι πέντε λεπτά πριν το διάλειμμα, ενώ ο Γιάνικ Καράσκο είχε εξισώσει για τους επισκέπτες στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Λεμάρ, ωστόσο, είχε τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι καθώς σκόραρε στο 99ο λεπτό για να εξασφαλίσει ότι η πλευρά του θα αρπάξει και τους τρεις πόντους και θα ανέβει στη δεύτερη θέση στην κατάταξη της La Liga.

«Είναι σε μια πραγματικά καλή στιγμή», δήλωσε ο Simeone για το 25χρονο μετά τον αγώνα (μέσω ESPN).

«Είχε ένα πεπτικό πρόβλημα με την εθνική ομάδα και έχασε τρία ή τέσσερα κιλά και γι’ αυτό είχα αμφιβολίες και σκέφτηκα να τον κρατήσω πίσω για την Τετάρτη.

«Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να το επαναλάβει. Είναι ο παίκτης που ψάχναμε στο Μονακό, είναι ο παίκτης που χρειάζεται η ομάδα. Είναι άμεσος, πυροβολεί με το δεξί και το αριστερό, δουλεύει.

«Είναι ένα πραγματικά σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Την περασμένη σεζόν μεγάλωσε πολύ, αλλά δεν είχε γκολ. Ελπίζουμε αυτή τη σεζόν να προσθέσει γκολ, όπως σήμερα».